Gy. Szabó Csilla, 2022.01.08. | Kosárlabda

Nagyon jó mérkőzésen, óriási küzdelemben maradt alul női élvonalbeli együttesünk Pécsett, az egyetemi csapat otthonában. A találkozó sorsa az utolsó négy percben dőlt el, fiatal játékosaink a legfontosabb pillanatokban hibáztak.

TIPPMIX NŐI NBI/A, 16. forduló.
NKA UNIVERSITAS PEAC – Vasas Akadémia 87-73 (27-23, 18-17, 19-20, 23-13)

PEAC: Marshall (25/9), Kiss (21), Wentzel (14), Dudasova (7/3), Nelson (8). Csere: Szűcs (7/3), Laczkó (1), Brajkovic,Olawuyi (2), Selcova (2).

Vasas: Smailbegovic (17/6), Tóth (6), Pusztai (21), Heljic (2), Madár E.(2). Csere: Salamon (6), Madár K. (5/3), Dúl (5/3), Szerencsés (7/3), Radócz (2).


Pécsre is két meghatározó emberünk, Papp Klaudia és Bach Boglárka nélkül utazott el fiatal együttesünk, amely ennek ellenére nem lépett feltartott kézzel pályára a kiváló idegenlégiósokkal felálló egyetemi csapat ellen.

A két csapat az első perctől kezdődően fej fej mellett haladt, s bár többnyire a pécsiek vezettek, néhány ponttal tudtak csak ellépni nagyszerűen küzdő játékosainktól.

Először a huszonnyolcadik percben alakult ki kétszámjegyű különbség a két együttes között, ekkor 64-54-re vezettek a pécsiek. Smailbegovic Nadja büntetőinek köszönhetően azonban pillanatok alatt hétpontosra fogyott ez a különbség, a negyed lefújása előtt két másodperccel pedig Szerencsés Tamara talált be távolról, s így négy pontos hátránnyal zártuk a harmadik negyedet.


Pusztai Petra 21 ponttal járult hozzá csapatunk teljesítményéhez

Az utolsó játékrészben folytatódott a kiegyenlített küzdelem, négy és nyolc pont között váltakozott a házigazdák előnye, ám harminchatodik percben Pusztai Petra találatának köszönhetően már csak három ponttal vezettek. Ám ekkor beindult a pécsi gépezet és a tizenegy pontjukra eggyel sem tudtunk válaszolni. Szűcs Réka alig több mint tíz másodperccel a legfújás előtti hármasának köszönhetően nyertek tizennnégy ponttal a vendéglátók.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Harminchat percen keresztül nagyszerűen küzdöttünk, ezidő alatt nagyjából mindent megvalósítottunk, amit szerettünk volna. Marshallnak viszont olyan fantasztikus napja volt, hogy az elengedett labdái szinte bármilyen helyzetből betaláltak. De ő egy ilyen játékos. Ettől függetlenül szoros volt a meccs, amelyen a tapasztalatlanságunk a kulcsszituációkban ütött vissza. És ez a támadásra éppúgy igaz volt, mint a védekezésre.”

Pusztai Petra, a Vasas Akadémia játékosa:

 „Jó meccset játszottunk, végig ott voltunk az ellenfelünk nyakán, és megszorongattuk a házigazda PEAC-ot. Sokszor nagyobb hátrányból is sikerült feljönnünk pár pontra, ám ezekben a pillanatokban fejben nem voltunk elég erősek. Amikor fordítani tudtunk volna, mindig súlyos hibákat vétettünk.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések