B.V., 2021.12.21. | Kézilabda

Tizenkettedik helyen zárt a Marija Agbabával felálló szerb válogatott a nemrégiben véget ért női világbajnokságon. Jobbátlövőnktől kértünk spanyolországi élménybeszámolót.

Csapata mind a hat meccsén pályára lépett, és összesen nyolc gólt szerzett a Spanyolországban rendezett női kézilabda-világbajnokságon klubunk jobbátlövője, Marija Agbaba.

A szerb együttes a tizenkettedik helyen zárta a tornát, legyőzte Lengyelországot, Kamerunt, Montenegrót és Szlovéniát, miközben csupán a franciáktól és az oroszoktól kapott ki.

„Tavaly már szerepeltem Dániában az Európa-bajnokságon, de megtiszteltetés volt ott lenni a vébén új edzővel és egy megfiatalított csapattal. Jó tornát zártunk, csak két nagyon jó riválistól kaptunk ki, amelyek a világ élmezőnyébe tartoznak. Kiváló volt a légkör a csapat körül, és ez biztató a jövőre nézve. Keményen dolgoznak az új játékosaink, az edzőnk pedig pontosan tudja, mik az erősségeink. Most az Európa-bajnoki selejtezőkre készülünk, természetesen jó eredményeket remélünk, legközelebb a svédekkel játszunk.”

Marija azt is elmondta, hogy számára mi volt a világbajnokság legszebb pillanata.

„A franciák ellen elképesztő, érzelemdús meccset játszottunk, a félidőben három góllal vezettünk. Nem vitás, hogy az volt a legjobb teljesítményünk. A végén szomorúak voltunk persze a vereség miatt, de közben büszkék is, amiért ilyen nagy csatára késztettük az olimpiai bajnokot.”

Játékosunk hozzátette a vb-n szerzett tapasztalat és lendület segíthet neki abban, hogy a Vasasban minél jobb teljesítményt nyújtson az NB I-ben.

 


Forrás: IHF


Hirdetések