Jenkei Dániel, 2021.12.18. | Vívás

Szilágy Áron immár nyolcszoros magyar bajnoknak mondhatja magát, de Katona Renáta és Koch Máté is aranyérmet szerzett, és ezzel még nincs vége: csodás napjuk volt a Ludovika Arénában a Vasas vívóinak szombaton.

Nehéz eldönteni, hol is kezdjük, de legyenek Szász-Kovács Emeséé az első soraink: olimpiai bajnokunk búcsúzik a pástok világától, és szombaton az országos bajnokság egyéni döntői közben ünnepélyesen is köszöntötték ez alkalomból.

Nem kisebb legendák méltatták, mint Nagy Tímea és Szilágyi Áron, így az alábbi képen összesen hat olimpiai aranyat láthatunk... Emesére egyébként holnap még a páston is vár egy feladat, hiszen a Vasas SC csapatát erősítve vív majd karrierje során utoljára versenyen.
 


Ne menjünk messzire, jöjjön Szilágyi Áron, aki az eredeti tervei szerint nem is indult volna még ezen az ob-n, hiszen hosszabb, jól megérdemelt pihenőt adott magának Tokió után. Csakhogy közben jött egy olaszországi gálavívás, klasszisunk pedig edzésbe állt, így megcélozta a bajnokságot is. Kevés edzéssel a háta mögött vívott szombaton hatalmasat Szatmári András ellen a negyeddöntőben, és végül 14-13-ról fordítva nyert, hogy aztán az elődöntőben még komolyabb hátrányból álljon fel, majd a döntőt viszonylag simán behúzza Iliász Nikolász ellen. Immár nyolcadszor csodálatos pályafutása során...

És bizony az ifjúság is ott van: Vígh Benedek révén még egy bronzéremnek is örülhettünk férfi kardban.
 

 

Női kardban Katona Renáta rutinos versenyző lesz lassan, immár olimpikonnak is mondhatja magát, az első felnőtt bajnoki címére viszont mostanáig kellett várnia. De már ez is megvan, igencsak magabiztos vívással, és bizony, Reni egyre erősebbnek tűnik egyéniben is!

 


A hab a tortán pedig a férfi párbajtőr volt, megint elég lenne, ha csak a képet néznénk, ennél piros-kékebb dobogó nincsen...

Halla Péter tanítványai idén is brillíroztak, a Nagy Dávid-Koch Máté házidöntőt utóbbi nyerte, szintén első ob-aranyát megszerezve... Bányai Zsombor és Kulcsár Viktor pedig megosztoztak a bronzokon. Finoman szólva is jól előjelek a csapatverseny előtt...


És hogy női párbajtőrben se maradjunk érem nélkül, arról szintén egy ifjú tehetség, Balogh Bella gondokoskodott, aki bátor vívással fért fel a dobogó legalsó fokára.

Ahogy utaltunk rá, izgalommal és bizakodva várjuk a vasárnapi csapatküzdelmeket, egyúttal gratulálunk a sportolók mellett a vasasos edzőknek is, különösen Halla Péternek, Dr. Boros Györgynek, Kósa Miklósnak és Halla Gergelynek!


Hirdetések