Jenkei Dániel, 2021.12.14. | Úszás

Két vasasos versenyzőért izgulhatunk a csütörtökön kezdődő rövidpályás úszó világbajnokságon.

December 16. és 21. között Abu Dhabi rendezi az úszók rövidpályás világbajnokságát, amelyen kis létszámú, mindössze tizenkét főből álló magyar versenyzői csapat vesz részt. Az viszont egy kifejezetten jó aránynak mondható, hogy közülük ketten is a Vasas SC úszói.


Szabó-Feltóthy Eszter, a friss Eb-negyedik fiatal reménységünk 100 és 200 méteres hátúszásban indul, ő így nyilatkozott az elutazás előtt:

- Jó formában és jó hangulatban várom a versenyt, persze nem tudom még pontosan, mire számíthatok, hiszen ez lesz az első felnőtt vb-m. Az elmúlt hetekben itthon készültem, és egyetemi elfoglaltságaim is akadtak, de úgy érzem, megfelelően fel tudtam készülni a versenyre. Első nap csütörtökön úszom egy száz hátat, majd szombaton jön a számomra nagyon fontos kétszáz hát. Mint mindig, a célkitűzésem az, hogy egyéni csúcsot tudjak dönteni.
 


Gyurinovics Fannit pedig 100 gyorson láthatjuk egyéniben, illetve a 4x100-as és 4x200-as női gyorsváltónak is tagja lesz a tervek szerint. Ő így beszélt a várakozásairól:

- Kicsit betegeskedtem az elmúlt időszakban, de összességében minden rendben, és nagyon bízom benne, hogy jól fog sikerülni a világbajnokság. A pénteki száz gyorson nagyon jó lenne 53 másodperc alá kerülni, igaz már a múltkori 53,3 is nagy egyéni csúcs volt számomra. Az egyéni mellett két váltóban is indulok, előzetesen talán a 4x200-as női gyorsváltóval lehet esélyünk jobb eredmény elérésére. Abu Dhabi mint helyszín pedig biztosan ideális lesz, ott nem szokott gond lenni a körülményekkel, az pedig, hogy meleg időbe megyünk, szintén jó, mert így kisebb az esély arra, hogy lebetegedjünk.
 

 

A két versenyzőt vasasos edzőik, Dr. Egressy János és Lőrinczi György is elkísérik az Egyesület Arab Emírségekbe.


Hirdetések