Gy. Szabó Csilla, 2021.12.12. | Kosárlabda

Magabiztos győzelmet aratott Szigetszentmiklóson női élvonalbeli együttesünk, s ezzel negyedik bajnoki sikerüket könyvelhették el Milos Pavlovic tanítványai.

TIPPMIX NŐI NBI/A, 11. forduló.
BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – Vasas Akadémia 51-73 (9-18, 13-19, 18-16, 11-20)

BKG: Campisano (11/3), Angyal (9/6), Zivaljevic (7), Davis (4), Aldazabal (9). Csere: Raus (3/3), Kovács (4), Vári (2), Benke (2), Suppán, Varga.

Vasas: Papp (7), Tóth (14/3), Heljic (16), Bach (12/3), Salamon (4). Csere: Madár K (9/3), Smailbegovic (8/6), Szerencsés (1), Dúl (2), Radócz.


Bár két percig egyik csapat sem tudott betalálni, végül akadémistáink kezdték el a pontgyártást Szigetszentmiklóson, s az ötödik perc közepén, már 10-0-ra vezettünk. A két csapat közötti különbség a folytatásban is megmaradt, és az első negyedet jó védekezésünknek köszönhetően kilenc pontos előnnyel zártuk.

A második negyedben sem történt sok változás, ami egyértelműen nekünk kedvezett, hiszen néhány ponttal tovább növekedett az előnyünk, a nagy szünetre pedig már tizenötpontos vezetéssel térhettünk az öltözőbe.

A pihenő után is akadémistáink irányították a játékot, s a második perc elején Nadja Smailbegovic sikeres távolijának köszönhetően először léptük túl a húszpontos különbséget, a hatodikban pedig már 22-re vezettünk. Ekkor egy rövid hullámvölgy követett, a házigazdáknak sikerült faragniuk a hátrányukból, de még így is 13 pontos előnnyel vághattunk neki az utolsó negyednek.

A végjátékban Tóth Orsolyáék viszont már nem hibáztak, ismét támadásról támadásra, pontról pontra építkeztek, s már 26 pontra is vezettek a 39. perc végén. Az utolsó hatvan másodpercben a házigazdák még két kosarat tudtak szerezni, ám ez sem a mérkőzés sorsát, sem a Vasas Akadémia nagyarányú, húsz pont feletti győzelmét nem befolyásolta. Milos Pavlovic tanítványai ezzel negyedik bajnoki sikerüket aratták.

A mezőny legjobbja 29-es VAL-mutatójával Tóth Orsolya lett.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a lányoknak, különösen azért, mert rengeteg problémával kell jelenleg megküzdenünk. Az elején tartottam attól, hogy nagy nyomás alá fogunk kerülni, hiszen a BEAC a múlt héten vereséget szenvedett Szigetszentmiklóson, nekünk viszont nyernünk kellett, ha a playoffba szeretnénk kerülni. De attól is féltem, hogy nem fogunk tudni negyven percen keresztül a megállapodott terv szerint játszani. Szerencsére tudtunk. Fantasztikus volt, ahogy a lányok a sérülések miatti nehézségekre válaszoltak. Végig jobbak voltunk, megérdemelten nyertünk.”

Madár Kata, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok a csapatomnak. Nem tudtunk teljes kerettel jönni, mert sok a sérültünk. Ennek ellenére sikerült minden megbeszélt feladatot teljesítenünk. Ezt a győzelmet a testvéremnek szeretném ajánlani, jobbulást kívánva neki, mivel az előző mérkőzésen agyrázkódást szenvedett. Gratulálok az ellenfélnek is.”

Fotó:Vasas Attila és hunbasket


Hirdetések