Gy. Szabó Csilla, 2021.12.04. | Kosárlabda

Hiába játszott színesen és ötletesen csapatunk a TFSE-MTK elleni találkozó második félidejében, az elsőben elkövetetett hibák megbosszulták magukat és végül hárompontos vereséget szenvedtünk.

TIPMIX NŐI NBI/A, 10. forduló.
Vasas Akadémia – TFSE-MTK 66-69 (14-25, 13-17, 19-11, 20-16)

Vasas: Papp (21/9), Tóth (5), Madár E (8), Heljic (5/3), Bach (8/3). Csere: Salamon (6), Smailbegovic (3/3), Madár K. (8), Dúl (2), Pusztai, Szerencsés.

PINKK: Jenkins (15/3), Dúl P. (11/3), Theodoreán (3), Király (4), Tapley (9/3). Csere: Németh (7), Baa (14), Pavel (6), Herman.


Erősen kezdett Pasaréten a TFSE-MTK együttese, hiszen negyven másodperc elteltével már 5-0-ra vezetett, ám Bach Boglárkának és Sara Heljicnek köszönhetően sikerült egyenlítenünk. A kiegyensúlyozott játék azonban csak 10-10-ig tartott, ezt követően elléptek a vendégek, s végül tizenegy pontos előnyre tettek szert.

A második negyedben ismét a TFSE csapata kezdett jobban, akadémistáink Heljic révén a tizenötödik perc elején szerezték az első pontjaikat. A vendégeknek szinte minden bejött, és már huszonhárom ponttal is vezettek. Többek között Papp Klaudia hétpontos sorozatának köszönhetően ebből végül jelentősen sikerült faragni, s a félidőben 15 pontos hátránnyal vonulhattunk pihenőre.

A nagy szünetet követően végre mi kezdtünk jobban, Tóth Orsolya nyitotta meg a kosárszerzést, s ha lassan is, de fokozatosan csökkent a vendégek előnye.


Papp Klaudia remek teljesítményt mutatott fel a TFSE-MTK ellen

Az utolsó játékrésznek hétpontos hátrányból vághattunk neki, amelyben hat másodpercet kellett csupán várni Papp Klaudia kétpontosának, majd ismét Tóth Orsi volt eredményes, akit Salamon Zsófia követett. A jó kezdésnek köszönhetően egyetlen pontra sikerült megközelíteni az ellenfelet, aki ugyan válaszolt, ám a 35. percben Madár Kata közelijének köszönhetően végre fordítani tudtunk (58-57). Óriási küzdelem bontakozott ki, együttesünk színesen és kreatívan játszott, néhány ponttal azonban mégis a vendégek jártak elől, bár többször is felcsillant a remény az újabb egyenlítésre. Az utolsó percre Bach Bogi hármasa révén hárompontos hátránnyal fordulhattunk, ám Király és Németh értékesítették büntetőiket és nem tudtunk a TFSE-hez közelebb kerülni. A vereséget Papp Dia sem tudta megakadályozni a lefújás előtt négy másodperccel dobott hármasával, s ezzel megszakadt csapatunk hárommeccses győzelmi szériája.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Bárcsak a második félidőtől láttam volna a mai találkozót. A meccset ugyanis korántsem úgy kezdtük, ahogy azt elterveztük, rengeteg gyermeteg hibát vétettünk. A lepattanózásban túl előzékenyek voltunk és harmincnégy büntetőt engedtünk az ellenfelünknek. Szerencsére ezeket nem értékesítették túl jó százalékkal. De sajnos mi sem, ezért nehezen tudtunk csak felzárkózni. Talán túl nagy volt a lelki teher rajtunk, hiszen a Magyar Kupa is elérhetővé vált a számunkra, illetve a jó szériánkat sem szerettük volna megszakítani. Néhány egyéni teljesítményt illetően csalódott vagyok, de hogy jó dolgokról is beszéljünk, Dúl Terka a mai mérkőzésen megmutatta, hogy értékes tagja lehet csapatunknak akkor is, ha nyomás alatt vagyunk. Továbbra is hinnünk kell magunkban, vannak hiányzó és sérüléssel bajlódó játékosaink, de a küzdeni akarást azért a többségen ma is láttam. Volt néhány kivétel, amint el kell gondolkoznunk.”

Sara Heljic, a Vasas Akadémia játékosa:

„Először is gratulálni szeretnék az ellenfélnek a győzelemhez. Úgy gondolom, a mérkőzés elején nem sikerült kihozni magunkból a maximumot, később azonban sikerült megtalálnunk a TF elleni megfelelő játékot, amiért megérdemeltük volna a győzelmet. Előre kell néznünk, látható, hogy tudunk még fejlődni, főleg a dobószázalékon kell javítanunk.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések