B.V., 2021.11.30. | Kézilabda

Faragó Luca, Kajdon Blanka és Zsigmond Panna a múlt héten Balatonbogláron edzőtáborozott a juniorválogatottal, míg Marija Agbaba jelenleg is a szerb válogatottal készül a spanyolországi világbajnokságra.

Az elmúlt héten a balatonboglári NEKA Csarnokban edzőtáborozott a junior női kézilabda-válogatott, méghozzá három Vasas-játékossal, Faragó Lucával, Kajdon Blankával és Zsigmond Pannával fedélzeten. Amellett, hogy a lányok összecsaptak a japán felnőtt nemzeti együttessel, kétszer is legyőzték a legutóbbi Európa-bajnokságon hatodik helyezett dán juniorokat, előbb 31-26-ra, majd 28-27-re. A mieink inkább a szombati, első sikerből vették ki a részüket.

Felnőttcsapatunk edzője, a juniorválogatott szakmai stábjának tagja, Papp György így nyilatkozott játékosaink teljesítményéről és az együttesben betöltött szerepükről.

„Ahogyan azt a Vasasban is láthatjuk, Kajdon Blankának a szerepe kiemelkedő, nagyon sokat van pályán, ez meg is látszik a játékán, egyre tapasztaltabb és dinamikusabb, így ő valamivel előrébb jár. Úgy látom, hogy Faragó Luca és Zsigmond Panna is kezdi felvenni az NB I ritmusát, és a szezon végére bele is érhetnek a mezőnybe, ebből pedig mind a válogatott, mind pedig a Vasas csak profitálhat.”

 


Balról: Kajdon Blanka, Papp György, Faragó Luca és Zsigmond Panna a juniorválogatott balatonboglári edzőtáborában

 

És az ifjúsági nemzeti együttes gyáli edzőtáborába is kapott meghívót játékosunk: serdülőcsapatunk tagja, Péter Emma Júlia először húzhatta fel a héten a címeres mezt.

Szintén örömteli hír, hogy a szerb válogatottal készül a spanyolországi világbajnokságra nyáron igazol jobbátlövőnk, Marija Agbaba. Két Észak-Macedónia elleni győztes felkészülési mérkőzésen már túl is van az együttes, a második, 20-19-es siker alkalmával játékosunk négyszer volt eredményes. A szerbek a magyar együtteshez hasonlóan Llíriában kezdi a tornát, a csoportkörben pénteken Lengyelországgal, vasárnap Kamerunnal, kedden pedig az Orosz Csapattal találkozik.

 


A világbajnokságra készülő szerb válogatott; a felső sorban 11-esben jobbátlövőnk, Marija Agbaba Forrás: https://rss.org.rs/


Hirdetések