Gy. Szabó Csilla, 2021.11.27. | Kosárlabda

Fegyelmezett védekezéssel kapcsolták ki a Vasas Akadémia játékosai a BEAC kulcsembereit, ami a kiváló csapatmunkával párosulva ezúttal is győzelemhez vezetett. Női élvonalbeli együttesünknek ez volt a harmadik megszakítás nélküli sikere.

TIPPMIX NŐI NBI/A, 9. forduló.

ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 56-62 (17-18, 17-12, 14-17, 8-15).

ELTE: Boros J.(11/3), Merész (10), Czank (8/6), Barnai (1), Ivanova (17/9). Csere: Koch (1), Juhász (3/3), Boros B. (5/3), Joseph.
Vasas: Papp (15/12), Pusztai (8), Bach (9), Madár E (4), Heljic (2). Csere: Budácsik (2), Smailbegovic (14/9), Tóth (6), Salamon (2), Madár K., Dúl.


A női élvonal ötödik helyezettjének otthonába látogatott szombaton délután az utóbbi két fordulóban győztes csapatunk. Nagy csatára volt kilátás, amely végül be is igazolódott. A házigazdák kezdek határozottabban, s 5-0-ra elhúztak, ám Bach Boglárkának, Papp Klaudiának, majd pedig Heljic Sarának köszönhetően a negyedik percben fordítottunk és kétpontos előnyhöz jutottunk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, senki sem tudott elhúzni a másiktól, végül Tóth Orsolya három másodperccel a negyed vége előtti sikeres középtávoli dobásának köszönhetően egy pontos vezetéssel zártunk.

A második negyed viszont egyértelműen a házigazdáké volt, s ezzel fordult is a kocka, a nagy szünetre a BEAC vonulhatott négy pontos vezetéssel.

A pihenő után Papp vezette kezébe a mérkőzés irányítását, két sikeres távolijának köszönhetően visszaszereztük a vezetést, s nemsokára hétpontos előnyre tettünk szert. Boros Juditnak és Georgian Ivanovának köszönhetően azonban ismét visszakapaszkodtak a vendéglátók, s megtartották egypontos vezetésüket.

A negyedik negyed elején tovább nőtt az előnyük, majd Pusztai Petra közelíjének és Papp Klaudia újabb pontos távolijának köszönhetően ismét fordítottunk. Lassan és módszeresen növeltük előnyünket, a meccs vége előtt kevesebb mint másfél perccel pedig már nyolccal vezettünk. Kiváló védekezésünknek köszönhetően megtartottuk az előnyt és hat ponttal nyertük a mérkőzést. Ezzel Milos Pavlovic tanítványai sorozatban a harmadik meccsüket nyerték.


Papp Klaudia bokaproblémái ellenére győzelemre vezette csapatunkat

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„A védekezésben minden sikerült, amit elterveztünk, a támadásban viszont az első tíz percben akartuk megnyerni a meccset. A győzelem egyértelműen a védekezésen múlt, ki tudtuk kapcsolni a BEAC kulcsembereit, tízzel több lepattanót szedtünk, ami a mi fiatal csapatunktól mindenképpen nagy teljesítmény. A mai siker egyértelműen a csapaté, amire mindenképpen büszkék lehetünk. Most, hogy győztünk, már elmondhatom, hiszen nincs szükségünk kifogásokra, hogy Diának a bokájával, Dorkának a térdével vannak folyamatosan problémái, Sara pedig éppen, hogy visszatért sérülése után. A lányok mindent megtettek, voltunk fent és lent, s végül hoztuk a meccset.”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„A BEAC láthatóan jól felkészült belőlünk, ennek köszönhető, hogy a meccs elején meg is fogtak minket. Örülök, hogy a második félidőre sikerült kezelnünk a nagy nyomást, és irányítani tudtuk a játékot. A BEAC többször átvette ugyan a vezetést, a végjátékban azonban mégis mi voltunk a jobbak. Gratulálok a csapatomnak és a BEAC-nak is, utóbbi nagyon jó formát mutat ebben a szezonban.”

Fotók:hunbasket


Hirdetések