Gy. Szabó Csilla, 2021.11.21. | Curling

Két győzelem, egy vereség női együttesünk első hétvégéjének mérlege a Lillehammerben zajló curling Európa-bajnokságon. A magyar színeket képviselő Vasas Nők, jelenleg holtversenyben a harmadik helyen áll Ausztriával. Hétfőn Spanyolország és Norvégia következik. 

Lehengerlően kezdett Norvégiában, a curling Európa-bajnokság B ligájában, a magyar női válogatott, amelyet a Vasas SC curlingezői, Szentannai Ágnes, Szekeres Ildikó, Nagy Laura, Joó Linda és Nagy Gyöngyi (tartalék) alkotnak, edzőjük szintén klubunk szakembere, mégpedig Jakab Zoltán. Az országos bajnokság tavalyi győztese, a Vasas Nők együttese az első napon mind Finnország, mind pedig Lettország együttesét nagy arányban győzte le, a vasárnapi folytatásban pedig sokkal kisebb különbséggel veszített Litvánia ellen.

Az alapszakaszban mindenki játszik mindenki ellen, s az itt kialakult sorrend első négy helyezettje jut tovább a playoff-ba. A négyes döntő tétje az A ligában való szereplés, az első kettő ugyanis a világ legjobbjai között szerepelhet majd a következő kontinensviadalon. Természetesen sportolóink is azzal a titkos reménnyel vágtak neki a nagy utazásnak, hogy valamelyik befutó helyet megszerezzék, s az eddigi teljesítményük alapján ez nem is tűnik elérhetetlen álomnak. Még akkor sem, ha mostantól hibázniuk sem igen szabad, bár az esetleges körbeverések mindig tartogatnak nagy meglepetéseket.


Nagy Laura, Szekeres Ildikó és Joó Linda (balról jobbra) meccs közben FOTÓ: ©WCF/STEVE SEIXEIRO 

Az első két nap után, a csapat kapitányát, Szentannai Ágnest kértük arra, hogy értékelje játékosai eddigi szereplését:

„A finnek ellen úgy gondoltuk, hogy partiban leszünk, s ha jól játszunk akkor nyerhetünk. Arra azonban nem számítottunk, hogy ilyen sokat fognak hibázni, miközben mi egyszerűen csak megdobtuk a köveinket. A csapatunk hangulata jó volt, érzetük egymást, így nagyon jó bemelegítő meccs lett a találkozóból. Délután következtek a lettek, akiktől szintén többet vártunk picit, ám ellenük mi már fantasztikus napot fogtunk ki. Minden kő pontosan ott állt meg ahová szántuk, tökéletes volt az összhang közöttünk a jégen. Ha minden meccsünkön így tudnánk játszani, akkor nem is lenne kérdés, a legjobb négy közé jutás. Ezt a kiugró formát azonban nem sikerült mára is átmentenünk, és a litvánok ellen, akik egyébként is a mumusaink, hiszen kaptunk ki tőlük a felkészülés során, már korántsem éreztük úgy a jeget és egymást, ahogy az előző napon. Sajnos nem tudtunk visszakerülni abba a mentális állapotba, amely szombaton a sikerekhez vezetett. Most nagyon fontos, hogy túllépjünk ezen a vereségen, hiszen nemcsak a részvételért jöttünk, de a győzelmekért is.”

Curlinges hölgyeink számára mindenesetre kifejezetten szerencsés, hogy az első napon két könnyű mérkőzésük volt, és a másodikon is már délután öt óra felé végeztek. Sem fizikálisan, sem mentálisan nem fáradtak el maratoni, megterhelő csatákban, s egyelőre az összesítésben is igen előkelő helyen állnak, Ausztriával osztozkodnak a harmadik helyen. Eddig csupán Anglia és Norvégia veretlen a tíz csapatot számláló női B ligában.

A viszonylag könnyebb vasárnap után, izgalmas és megterhelő hétfő vár Szentannai Ágnes együttesére, hiszen reggel Spanyolország, délután pedig Norvégia ellen lép jégre a magyar női válogatott.

Curling Európa-bajnokság, Lillehammer, Norvégia. B liga. Nők:
Magyarország – Finnország 10-3 (2-0, 2-0, 0-1, 1-0, 1-0, 3-0, 0-2, 1-0);
Magyarország – Lettország 10-2 (0-1, 3-0, 2-0, 4-0, 0-1, 1-0);
Litvánia – Magyarország 7-3 (2-0, 0-0, 0-1, 2-0, 1-0, 0-1, 0-1, 1-0, 1-0).

FOTÓK: ©WCF/STEVE SEIXEIRO 


Hirdetések