B.V., 2021.11.20. | Kézilabda

A második félidőben végig vezetve győzte le csapatunkat az Érd a női NB I 9. fordulójában.

NB I., 9. forduló

Vasas SC-Érd 27-29 (14-15)

Vasas SC: Zsigmond P. (kapus), Kovács N., M. Agbaba, Kajdon B. 12 (3), Faragó L., Szilovics F. 4, Oláh K 2. Cserék: Gercsó N., Kurucz A. (kapusok), Speth E. 4, Gaschler D. 2, Imrei R. 2, Ács B. 1, M. Dmitrovics, Hadnagy F., Szatmári M. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: -, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4


A harmadik hazai sikerére készült az NB I-ben szombat délután női kézilabdacsapatunk. A közvetlen alsóházi rivális Érd érkezett a Sterbinszky-csarnokba, vagyis nem túlzás azt állítani, hogy kiemelt fontosságú mérkőzés előtt állt a két együttes. 

Ahogyan az várható volt, a találkozó eleje szorosan alakult, mindössze egyszer volt kétgólos különbség a két csapat között. A mieink beálló elleni védekezése ezúttal kevésbé működött, elöl Kajdon Blanka remekelt, az első félidőben hat gólt szórt, azonban a szünetben eggyel így is vezettek az érdiek (14-15).

 

 

A folytatásban egyértelműen kevesebb hibával játszott a vendég csapat, ebből következett, hogy tíz perc alatt öt gólra növelték az előnyüket. De így is volt, vagy pontosabban lehetett volna visszaút a meccsbe, az utolsó tíz perc kifejezetten jól sikerült, ám egy perccel a vége előtt elszalasztotta együttesünk az egyenlítés lehetőségét, s végül 29-27-tel mindkét elvitte az Érd.

Valószínűleg a meccs után ez keveseket vigasztal, mégis dicséret lehet a mieinknek, hogy az ellenfél, edzője, Horváth Roland a sajtótájékoztatón elmondta, nagyon ritkán lát olyan jó, gyors kézilabdát játszó csapatot újoncként, mint a Vasas. 

Vezetőedzőnk, Penszki Gergely pedig így értékelt: “Az ellenfél jól felkészült a gyors játékunkból, számunkra pedig szinte semmi nem sikerült úgy, ahogyan azt szerettük volna. Védekezésben teljesen szétestünk, gyakorlatilag semmilyen összeállításban nem működtünk jól, ezt nem bírtuk el. Mindez fejben olyan fáradtságot okozott, hogy elöl is eddig ránk nem jellemző hibákat követtünk el.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

A bajnokságban most hosszabb szünet következik, legközelebb a világbajnokság után december 29-én játszanak a lányok idegenben, de mégis itthon, a Fáy utcában az MTK Budapest ellen.

 

Hirdetések