B.V., 2021.11.18. | Birkózás

Három arany- és egy bronzéremmel zárták versenyzőink az Orosházán rendezett junior szabadfogású és női bajnokságot.

A hétvégén az orosházi Eötvös Sportcsarnok adott otthont a juniorkorú birkózók országos bajnokságának, amelyen a fiúk pontversenyében a harmadik helyen zárt a Vasas SC.

Hencz Joel (92 kg) és Ubornyák Csaba (125 kg) arany-, Rosz Roland (86 kg) bronzérmet nyert, a lányok mezőnyében pedig Gaál Henrietta (50 kg) hozta össze a harmadik piros-kék aranyérmet. Természetesen klubunk szakosztály-igazgatója, Ubránkovics Csaba elégedetten értékelt:

„Azt gondolom, hogy kihoztuk a maximumot az országos bajnokságból. Hencz Joel mindenkit magabiztosan vert, a döntőben is könnyedén múlta felül az ellenfelét, ugyanez elmondható Gaál Henriettáról, aki kétszer győzött technikai tussal. Ubornyák Csaba az elején hibázott, vereséggel kezdett, ám a nordic rendszernek köszönhetően így is döntőbe kerülhetett, amelyben éppen korábbi legyőzőjét múlta felül. Rosz Roland pedig kadétkorúként szerzett értékes bronzérmet, talán a döntőbe jutásért birkózhatott volna bátrabban is.”

Azonban ezzel még nincs vége az évnek, a hétvégén tartják a serdülő kötöttfogású ob-t, majd a jövő héten a kadet szabadfogású bajnokságot, amelyen különösen sokat remélhetünk versenyzőinktől. Ezen kívül pedig az egyetemi és főiskolai bajnokságot is az idén tartják még.


Hirdetések