Jenkei Dániel, 2021.11.17. | Röplabda

Megnehezítette az Alba Blaj dolgát a CEV-kupa premieren a Vasas Óbuda, de végül a román csapat 3:1-re győzött.

CEV Kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés
Vasas Óbuda – CSM Volei Alba Blaj (román) 1-3 (-15, -23, 17, -19)

Sterbinszky Amália Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Sabroso Moratilla (spanyol), Hoger (szlovák)

Vasas: Boyko 11, Kalicanin 4, Malloy 10, Zernovic 12, Abdulazimova 18, Király-Tálas 7. Csere: Török, Stankovics (liberók), Vezsenyi, Fábián, Papp O. 1, Takács D. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Blaj: Mirkovic 2, Dimitrova 9, Kocic 10, Russu 21, Strantzali 14, Ninkovic 14. Csere: Ivkovic, Ispas (liberók), Miclaus, Artin 2, Cirkovic 1, Axinte. Vezetőedző: Stevan Ljubicic


Remekül előkészített terep és hasonlóan remek hangulat fogadta a Vasas Óbuda és a Blaj csapatait a Sterbinszky-csarnokban szerda este.

A balázsfalvi csapat régi ismerősnek számít, a korábbi években már találkoztunk velük a nemzetközi porondon, most pedig egy kicserélődött, viszont továbbra is igencsak erős csapattal érkeztek Budapestre.

Az első szettben ezt bizonyították a pályán is, hiszen meglehetősen simán kerültek előnybe. A folytatás azonban már egészen más képet mutatott, elkezdett ébredezni a Vasas, olyannyira, hogy 23-23-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a végén románok jobban bírták az idegek harcát.

A harmadik felvonásban viszont már nem lehetett kérdés, hogy fordul a kocka: a mieink ötletes röplabdát mutattak be, így teljesen megérdemelten szépítettek 2:1-re.

Lehetett volna ebből döntő játszma is, de a negyedik szettben becsúszott néhány olyan hiba, amit könyörtelenül kihasznált az ellenfél, amely így kényelmes előnyből várhatja a visszavágót.

Mindezek ellenére a mai estén büszkék lehettünk a Vasas Óbudára is.

 

Giannis Athanasopoulosz vezetőedző így értékelt a csapat honlapjának: - A második szettet is megnyerhettük volna, éppen ezért vegyesek az érzéseim. A csapat küzdőszellemével elégedett vagyok, már csak azért is, mert Stankovics Alinda 17 évesen állt helyt, Török Kata pedig sérülés után visszatérve egy számára szokatlan pozícióban játszott. Az első két szettben a támadási hatékonyságunk nem volt megfelelő, ezt követően váltottunk és ettől feljavult a játékunk. Megvoltak a lehetőségeink, de nem mindig tudtunk élni velük. Ahhoz, hogy egy ilyen csapatot legyőzzünk, mentálisan az első labdamenettől az utolsóig erősnek kell lennünk. Romániában, ha tudunk jobban játszani, képesek lehetünk a meglepetésre.


Hirdetések