B.V., 2021.11.17. | Jégkorong

Góllal vette ki a részét a csehországi olimpiai selejtezőtornán második helyen végzett magyar válogatott teljesítményéből klubunk mindössze 16 éves játékosa, Metzler Regina, aki most egy hónapon keresztül a kanadai HTI Stars akadémián fejlődhet.

Remekül hely tállt, és végül a második helyen zárt a csehországi olimpiai selejtezőtornán a női jégkorong-válogatott. A lengyelek 11-1-es és a norvégok 5-3-as legyőzését követően a csehek túl erősnek bizonyultak, annak a találkozónak 5-1-es vereség lett a vége.

A magyar csapatban a Vasas is képviseltette magát, méghozzá a mindössze 16 éves Metzler Regina személyében, aki így nyilatkozott a rangos eseményről:

„A lengyel és a cseh válogatott játékát már ismertük, Norvégiáról kevesebbet tudtunk. Az egész csapat a maximumot nyújtotta a tornán, úgy érzem, sokat tudtam fejlődni. Fokozatosan egyre nehezebbek voltak a meccseink, a tornát két győzelemmel és egy vereséggel zártuk. Sajnos az olimpiára való kijutás nem sikerült, de nem adjuk fel, dolgozunk tovább!”

 

 

Regina gólt is szerzett a csehországi tornán, a norvégok ellen ő juttatta vezetéshez a magyar csapatot. Most így emlékszik vissza arra a találatra.

„Horváth Imola belőtte a támadóharmadba a korongot, amire a norvég kapus kimozdult a palánkhoz. Ketten letámadtunk, Imola megszerezte a pakkot, bepasszolta nekem, és én egyből el tudtam lőni a kapus mellett. Nagyon örültem neki, hogy a meccs első gólját szereztem. Ráadásul a norvég meccsen esett, amely egy nagyon fordulatos, izgalmas találkozó volt, és győzelemmel zárult!”

Fiatal játékosunkat megkérdeztük a magyar női jégkorong előretöréséről, illetve arról, hogy miként látja ennek az együttesnek a jövőjét.

„Nagyon jó lenne, ha ez a töretlen fejlődés nem lassulna. Ahogy bekerültem a csapatba, személyesen tapasztalhattam meg, hogy mindig mindenki a maximumra törekszik, így azt gondolom, van esélyünk a további fejlődésre, és a még jobb eredmények elérésére.”

A következő egy hónapot pedig Torontóban tölti, ahol a HTI Stars akadémián fejlődhet a világ minden tájáról érkező játékosok mellett.

„A kanadai utazás lehetőségét edzőmnek, Hoffmann Attilának köszönhetem. Ezalatt az egy hónap alatt remélem, sok új dolgot fogok látni és tanulni. A jövővel kapcsolatosan még nincsenek konkrét tervek.”


Hirdetések