Jenkei Dániel, 2021.11.09. | Röplabda

Az elmúlt hónapban is sok piros-kék győzelemnek örülhettünk a röplabdabajnokságok korosztályos küzdelmeiben.

U13 II. osztály 
Vasas SC Fehér-MTK 2-1
Vasas SC Fehér- Szent Benedek RA 1-2
Vasas SC Fehér- TRSE 0-3

Deák Ferenc edzői értékelése: -  A Vasas U11-es csapatával elindultunk az Országos Mini bajnokság másodosztályában. Egy fordulónk volt eddig október elején Balatonfüreden. Az alapjátékunk nagyon szépen ment. Az ellenfeleknél már volt felső nyitás meg pörgetés is, ezért nehéz volt ezekhez alkalmazkodni, mert mi még nem tartunk ott. Összességében nagyot küzdöttek a lányok és már szetteket, sőt mérkőzést is sikerült nyernünk. Nagyon lelkes, szorgalmas társaság. Szépen dolgoznak, jó úton haladunk!


U13 I. osztály 
Vasas SC Piros- MTK 2-1
Vasas SC Piros- Sümeg-Dabronc Kék 3-0
Vasas SC Piros-RÖAK "A" 3-0

U13 I.osztály 
Vasas SC Kék- DELTA Röplabda SE 2-1
Vasas SC Kék- Nyíregyházi Sportcentrum 1-2

Fazekas Szilvia (Vasas SC piros) edzői értékelése: - Október 2-án Jászberénybe kaptunk meghívást egy U13-as felkészülési tornára. A nap folyamán a KESI, az UTE és a Jászberény csapataival mérkőztünk meg. Sikeresen zárult a kupa, hiszen valamennyi meccsünket szettvesztesség nélkül meg tudtuk nyerni. Nagyon hasznos volt számunkra ez a meghívás, mert több felállást is ki tudtunk próbálni, emellett pedig játékrutinra tettek szert a lányok. Ezúton is köszönjük a meghívást a Jászberény csapatának. Ezután október 10-én rendezték meg az U13-as bajnokság első fordulóját, aminek az MTK csarnoka adott otthont. Mindhárom meccsünket sikerrel vettük. Voltak nagyon jó, és kevésbé jó periódusai a csapatnak, örülök, hogy a mélyebb pontokról is ki tudták egymást segíteni. Dolgozunk tovább, hajrá Vasas! 


U15 I. osztály 
Vasas SC Piros- MTK 3-0
Vasas SC Piros- Gödöllői RC 3-2
Vasas SC Piros- BVSC 3-1

Vasas SC Piros- Szegedi RSE Narancs 3-0
Vasas SC Piros UTE 3-0

Szappanos Máté edzői értékelése: - A hosszú, kéthónapos felkészülés után a csapat már nagyon várta, hogy elkezdődjön a bajnokság. Az első fordulót hazai pályán játszottuk az MTK, Gödöllő és BVSC csapatai ellen. Az MTK elleni mérkőzést 3-0-ra sikerült megnyerni. Az első játszmában érződött a kezdeti izgulás, de fokozatosan lendültünk játékba és sikerült megszerezni a győzelmet. A második mérkőzésen 2-0 arányban vezettünk, de aztán a harmadik szettben hullámvölgybe kerültünk, amire a negyedik szett is ráment, ám az ötödik szettben új lendületet kapva megnyertük a mérkőzést. Az esti mérkőzésen már két fáradt csapat játszott, amit mi bírtuk jobban erővel, így nyertünk is 3-1-re a BVSC ellen. A második forduló Szegeden volt, ahol a házigazdával és az UTE csapatával játszottunk. Mindkét mérkőzést 3-0 arányban megnyertük. Hullámzóan játszottunk nagyon, akár szetten belül is, de a mérkőzések egészét nézve is. Nyitásaink kellően agresszívak voltak mindkét meccsen, viszont fogadásban és védekezésben sokszor pontatlanok voltunk.


U15 II. osztály
Vasas SC Kék- RÖAK Kaposvár "B" 3-0
Vasas SC Kék- DKLSN 0-3
Vasas SC Kék - TRSE 2-3
Vasas SC Kék- VESC Narancssárga 3-0

Deák Ferenc edzői értékelése: - Októberben kezdődött a bajnokság csapatunk számára. Egy hazai rendezésű és egy veszprémi fordulónk volt eddig. Az első fordulóban a nyitásfogadásaink és mezőnyvédekezésünk rendben volt, a nyitásaink javultak folyamatosan. A forduló végére fejben elfáradtak a lányok, még nem bírták a hárommeccses terhelést és sok lett a hiba. A második fordulóban sok nyitást rontottunk és a nyitásfogadásunk, valamint a védekezésünk is az elvártnál jóval gyengébben ment, pedig rengeteget gyakoroltuk. Összességében három győzelem mellett két vereséggel indítottuk a szezont, ami csak jobb lesz, látva a lányok edzésmunkáját. Ebben bízom.


U17 I. osztály
Vasas SC "A"- UTE 3-0
Vasas SC "A" -Szolnoki SPC 3-0

U19 I. osztály
Vasas SC "C"- Palota RSC 3-0
Vasas SC "C"- Nyíregyházi Sportcentrum 3-0

Kőnig Gábor edzői értékelése: - Az elmúlt hónapban ismét több mérkőzést játszottunk két korosztályban. A serdülők között mindkét mérkőzésünket nyertük 3-0 arányban és többnyire elégedett voltam a mutatott játékkal is, de azért sokszor mondanom kellett, hogy ennél tudnak jobban is teljesíteni csapatszinten a lányok. Az U19-es fordulón, ahol az első körben megszenvedtünk a Nyíregyháza ellen, most Palotán sikerült 3-0-ra legyőzni őket, és a lányok a szezon eddigi legjobb másfél szettjét mutattak ezen a meccsen. Ezt kellene folyamatosan tudnunk fenntartani. A győzelemnek köszönhetően csoportgyőztesként megyünk tovább a következő körbe, ahol a többi csoport győzteseivel kerülünk majd össze. 


U17  II. osztály 
Vasas SC "B"-TRSE 2-3
Vasas SC "B"- MAFC Nikola Tesla 2-3
Vasas SC "B"- DSE Röplabda Akadémia 3-0
Vasas SC "B"-Nyugat Balatoni RSE 3-1

U19 II. osztály
Vasas SC "B"- Közgáz Ifi "A" 3-0
Vasas SC "B"- Haladás VSE 3-2

Gintner Domonkos edzői értékelése: - Az októberi hónapunk elég sűrűre sikeredett, hiszen az őszi szünetig minden hétvégén volt egy-egy fordulónk, emiatt magas hőfokon dolgoztunk. Összességében szépen dolgoztak a lányok, az eredmények is ezt mutatják. Sok feladat vár még ránk, van még mit és min finomítani, de az eddigi munkával és hozzáállással maximálisan meg vagyok elégedve.


U21
Vasas SC- Széchenyi Győr 3-0
Vasas SC- Szent Benedek RA 3-0

U19
Vasas SC- RÖAK Diamant 3-0
Vasas SC- Emericus-BDSE 3-0

Halász Márta edzői értékelése: - Sajnos a sok sérülés és a betegséghullám nem kerülte el a csapatunkat, így a felkészülésünk nem a tervek szerint alakult, alakul. Szinte minden edzésen hiányzik négy öt játékos. Ennek ellenére eddig hibátlanul teljesítenek a lányok és veretlenül sikerült az októbert is lehozni.


Hirdetések