Gy. Szabó Csilla, 2021.11.04. |

Síszakosztályunk versenyzői uralták a Mátrában megrendezett síroller hegyi ob-t. Legjobb fiatal leányversenyzőink ugyanakkor hamarosan újabb nemzetközi táborban fejleszthetik tudásukat. Laczkó Evelin Vivien, Kovács-Oroszlán Anna és Bozóki Laura ezúttal Olaszországba utazik.

Vasas-sikerekkel zárult a Mátrában megrendezett síroller hegyi ob, a gyermek korosztály valamennyi számában egyesületünk sportolója állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. De az ifjúsági leányok, valamint a női, illetve férfi Master mezőnyében is mi adtuk a bajnokot. A csapadékmentes, napos időben összesen tíz korcsoport vágott neki a korántsem könnyű pályának, a piros-kék versenyzők pedig ismét szakosztályunk hírnevét öregbítették kiváló teljesítményükkel.

Mindez persze elsősorban a jó szakmai munka eredménye, amelyre az is bizonyíték, hogy az őszi tanítási szünetet is maximálisan kihasználták edzőink, akik a legjobb utánpótláskorú versenyzőkkel Ramsauban edzőtáboroztak. Az osztrák síparadicsomban ideális versenykörülmények között gyakorolhattak fiatal sportolóink, igaz egyelőre még száraz terepen. A nagyobbak kispuskával vehettek részt a sírolleres biatlon edzéseken, a legkisebbek pedig légpuskával.


Maus Virág a gyermek korcsoportban lett bronzérmes

Az óraátállítás következményeként az itthoni edzéseken a korai sötétedéshez kell leginkább alkalmazkodni, hiszen a késő délutáni közös gyakorlásokon már alig-alig van természetes fény. Síszakosztályunk versenyzői mégis örülnek a tél érkezésének és már a havat várják, amely sajnos egyre ritkább vendég hazánkban. Emiatt a téli, külföldi edzőtáborozások szervezése is megkezdődött.

Három legjobb leányversenyőnk november végén, december elején a nemzetközi szövetség fejlesztőtáborába utazik Olaszországba. Laczkó Evelin Vivien, Kovács-Oroszlán Anna és Bozóki Laura már október elején is részt vett egy hasonlón, amely huszonegy nemzet 66 versenyzőjének biztosított remek képzési lehetőséget Pokjukán, a szlovén világkupa-viadalnak is helyt adó biatlon centrumban. A kilenc napos intenzív oktatást a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) edzői irányították, a szoros edzésprogramot minden este előadások követték. A tábor végén felmérőversenyre is sor került, amelyen a fiatalok belekóstolhattak a junior IBU-kupák lebonyolítási rendjébe. Ezen a viadalon klubunk versenyzője, Laczkó Evelin Vivien az abszolút sorrend 2. helyén végzett, egyetlen lövészettel elmaradva a győztestől.


A legfiatalabb fiúk versengésében a Vasas síelői uralták a mezőnyt

A Vasas SC 2022. évi havas szezonjának versenynaptárát internetes edzői értekezleten hagyták jóvá klubunk szakemberei.

Fotók: Varga Mátyás


Mátra Síroller Kupa. Nemzetközi Hegyi Országos Bajnokság. Mátraszentimre.
Gyermekek.
Fiúk.
I. 800 m:
1. Holczer Bálint (Vasas SC), 2. Juhász Marcell (Zalka), 3. Holló Nándor (Vasas SC), 4. Maus Milán (Vasas SC).
II. 2,4 km: 1. Csonka Kolos (Vasas SC), 2. Gergely Márton (Vasas SC), 3. Kiss András (Vasas SC).
Leányok.
I. 800 m:
1. Bozóki Barbara (Vasas SC), 2. Csonka Anna (Vasas SC), 3. Juhász Zsófia (Zalka), 4. Fekete Dorottya (Vasas SC).
II. 2,4 km: 1. Gergely Laura (Vasas SC), Gergely Lujza Piroska (Vasas SC), 3. Maus Virág (Vasas SC)… 6. Rosivall Emma (Vasas SC)
Serdülők.
Fiúk.
I. 2,4 km:
1. Nagy Vilmos (Zalka), 2. Fekete Boldizsár (Vasas SC), 3. Mikola Márk (Zalka), 4. Maus Márton (Vasas SC).
II. 2,4 km: 1. Kovács Botond (Zalka), 2. Besze Dániel (Zalka), 3. Kunos László (Vasas)…6. Ferbár Csongor (Vasas SC), 7. Tóth-Hetényi Zsombor (Vasas SC)
Leányok:
I. 2,4 km:
1. Besze Regina (Zalka), 2. Cseke Zille (Vasas SC), 3. Bozóki Tamara (Vasas SC), 4. Cseke Villő (Vasas SC).
Ifjúsági. Nők.
I. 2,4 km:
1. Bozóki Laura (Vasas SC), 2. Kovács-Oroszlán Anna (Vasas SC), 3. Benyovszky Luca (Zalka).
Juniorok.
Nők.

1. Laczkó Evelin Vivien (Vasas SC).
Felnőttek.
Férfiak. 5 km.

1. Kónya Ádám (Veszprémi SÍ Egylet), 2. Lágler Kristóf (Vasas SC), 3. Büki Ádám (Miskolci HSE)…5. Dr. Kertész Mihály (Vasas SC).
Seniorok.
Férfiak. 5 km

I. 1. Tascherer Imre (Vasas SC), 2. Dr. Hidvégi Péter (Vasas SC), 3. Boldogh Tamás György (Vasas SC), 4. Cseke Csaba (Vasas SC), 5. Holczer Zoltán (Vasas SC).
II. 1. Dr. Pap István (VISE), 2. Dr. Gergely Szabolcs (Vasas SC), 3. Miskolczi Ferenc (Vasas SC).
Nők. 2,4 km:
I. 1. Makhult-Zámbó Viktória (Vasas SC).
 


Hirdetések