B.V., 2021.10.30. | Kézilabda

Felvette csapatunk a harcot az esélyesebb Váci NKSE otthonában az NB I 6. fordulójában, végül a második félidő elején bekövetkezett rövid zárlat okozta a vesztét.

Női NB I, 6. forduló

Váci NKSE-Vasas SC 40-32 (19-19)
Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Imrei R. 3, M. Agbaba 9 (4), Faragó L. 2, Speth E. 3, Kajdon B. 4, Oláh K. Cserék: Gercsó N., Zsigmond P. (kapusok), Szilovics F. 8, Ács B. 2, Szatmári M. 1, Hadnagy F., Kovács N, M. Dmitrovics, Gaschler D. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 7/7


Két közelmúltbeli győzelem emlékével utazhatott csapatunk az NB I hatodik fordulójában a Vác otthonába, ám a találkozó esélyesei természetesen a szintén fiatal, ám ezen a szintén a mieinknél sokkal rutinosabb hazaiak voltak.

Az első félidőben azonban bizonyították a lányok, hogy akár az élvonal felsőházába tartozó rivális tempóját is képesek felvenni, hosszú percekig a vezetés is megvolt, végül 19-19-es állásnál vonultak szünetre a felek.

A fordulás után nem sokkal nagyon rossz hét percet produkált csapatunk, ami lényegében el is döntötte a találkozót. Azt követően ismét egyenlő felek küzdelme zajlott, de a rengeteg kapott gól miatt nem volt már visszaút a mérkőzésbe.

Így értékelte a mai hatvan percet vezetőedzőnk, Penszki Gergely:  

„Az első félidőben nagyon pontos volt a támadójáték, amire felkészültünk, azt elől maradéktalanul meg is valósították a lányok. Védekezésben viszont ennek ellenkezője történt: ott nem volt egy egészséges ütközésünk sem, ami meghatározó lehetett volna az eredmény alakulása szempontjából. A második félidő első tíz percét egyáltalán nem bírtuk el, közben pedig néhány vitatható döntés kibillentett minket a teljes összpontosításból. Persze mi adtuk el a labdákat és mi nem védekeztünk jól ezt követően sem. Tanulnunk és rutint kell szereznünk a hasonló helyzetekben, hogy az ilyen pillanatokat is kezelni tudjuk.”

Csapatunk legközelebb jövő hét szombaton lép pályára az NB I-ben, 17 órától a Mosonmagyaróvárt fogadja a Sterbinszky-csarnokban.


Hirdetések