Gy. Szabó Csilla, 2021.10.27. | Kosárlabda

Valódi arcát mutatva, jó játékkal nyertek akadémistáink a Salgótarján ellen, a negyvenpontos győzelemtől is csupán egy karnyújtásnyira voltak.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 4. forduló.

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 50-86 (13-23, 14-24, 11-16, 12-23)

Honvéd: Molnár M (13), Molnár D (8/3), Takács (14/3), Kuttor, Karanfilovski (6/3). Csere: Hargitai (3/3), Bán (4), Monye M, Donakovski, Monye J., Gulyás (2).

Vasas: Moravcsik (8/6), Andrássy (17), Radics (6), Boros (6), Medve (3/3). Csere: Kelemen (5), Barócsi (7/3), Bagó (14), Farkas (10/6), Kerkai (10), Sólyom, Lakatos.


Andrássy Géza pillanataival indult a mérkőzés, labdát szerzett, majd Boros Márk kihagyott dobását leszedve szerzett kosarat, 2-0-as előnyhöz juttatva csapatunkat. Erre még időben tudtak válaszolni a házigazdák, ám a harmadik perctől, és 8-6-os Vasas vezetéstől kezdve fokozatosan elhúzott csapatunk. Az ötödik perc végén Boros Márk sikeres középtávolijának köszönhetően már kilenc pontra nőtt az előnyünk (6-15). A negyed utolsó kosarát akadémistánk Bagó Martin szerezte, s ennek köszönhetően 10 pontos vezetéssel zártuk a játékrészt.

A 12 percben született a negyed első kosara, Moravcsik jó passzából Medve Máté talált be távolról, s 13 pontosra nőtt az előnyünk. A folytatásban is akadémistáink percei következtek, a hatékony és kemény védekezéshez, pontos támadások társultak, s így már a 14. percre húsz pontos különbség alakult ki, amely meg is maradt a játékrész végéig.

A nagy szünet után ismét Andrássy szerzett labdájával és sikeres közelijével folytatódott a mérkőzés. A salgótarjániak ekkor még próbáltak rohamozni, de láthatóan egyre kevésbé hittek abban, hogy megfordíthatják a mérkőzést. Akadémistáink gyakorlatilag minden negyedben tíz ponttal voltak jobbak ellenfelüknél. A negyven pontos győzelem küszöbén, 86-47-es állásnál még támadhattunk pár másodpercig, ám ekkor már a salgótarjániak is inkább a meccs végét jelző sípszót várták. Végül a házigazdák jutottak oldal bedobáshoz jutottak, Hargitai pedig azonnal, még a saját térfeléről kosárra dobott. Sikerrel. Hátrányukat így végül harminchat pontra faragta.

A két csapat közötti nagy különbség a mérkőzés második felében már arra is lehetőséget adott, hogy valamennyi játékosunk pályára lépjen.

A Vasas Akadémia legeredményesebb kosárlabdázója Salgótarjánban Andrássy Géza volt 17 szerzett pontjával, 28-as VAL-indexével pedig a mezőny legjobbja lett.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„A legutóbbi TF elleni mérkőzésen mutatott teljesítménynek semmi köze nem volt a csapat valódi tudásához. Éppen ezért egy igen fájó vereség lett a számunkra. Nagyon örülök, hogy a csapat jól reagált a történtekre és példásan talpra állt. Most mindenki maximálisan koncentrált maradt az egész mérkőzés folyamán. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Salgótarjánnak. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Jászberényben, ráadásul igen rövid időn belül, már vasárnap. Megpróbálunk maximálisan felkészülni erre a derbire is.”

Fotó: Vasas Attila


Hirdetések