B.V., 2021.10.26. | Kézilabda

Meggyőző, tizenegy gólos győzelmet aratott Hajdúnánáson a Magyar Kupa III. fordulójában női kézilabdacsapatunk.

Magyar Kupa, III. forduló

Hajdúnánás SK-Vasas SC 17-28 (6-14)
Vasas SC: Gercsó N. (kapus), Imrei R. 1, M. Dmitrovics 3, Kajdon B. 3 (1), Hadnagy F. 2, Szilovics F. 3, Szatmári M. 2. Cserék: Zsigmond P. (kapus), M. Agbaba 4, Speth E. 3, Gaschler D. 2, Ludvig K. 2, Ács B. 1, Faragó L. 1, Oláh K. 1, Kovács N. Vezetedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 2/1


A múlt heti bajnoki siker után nem a legfrissebben, de sikerélménnyel maga mögött utazott el női kézilabdacsapatunk Hajdúnánásra, ahol a Magyar Kupában is megkezdte szereplését.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a legfontosabb kérdést (a továbbjutást), már az első tíz percben eldöntötte Penszki Gergely csapata: a hat Vasas-gólra nem volt válasza az NB I/B-s riválisnak (0-6). A folytatásra kiegyenlítettebbé vált a játék, ám a félidőre így is sikerült növelni az előnyt, miközben fiatal játékosunk, Gaschler Dominika góllal mutatkozott be a csapatban (6-14).

 

 

A szünet után valamennyi játékosunk lehetőséget kapott, a lányok továbbra is kézben tartották a mérkőzést, a végére a különbség tizenegy gólosra duzzadt (17-28). Így értékelte a továbbjutást érő győzelmet vezetőedzőnk:

„Hármas célunk volt a mai mérkőzésen. Az első, hogy megtiszteljük ellenfelünket a legjobb hozzáállásunkkal. Emellett cél volt, hogy mérkőzésszituációkban készüljünk a hétvégi bajnokira. A harmadik pedig, hogy ha az első kettővel magabiztos előnyt tudunk kialakítani, akkor közel azonos terhelést kapjanak a játékosaink, hogy megfelelő állapotban folytathassuk a heti felkészülésünket. Gratulálok a csapatnak a célok eléréséhez, ami magával hozta a győzelmet is. Külön öröm, hogy ma új gólszerzőket is avathattunk.”

Szombaton ismét az NB I-ben szerepel a csapat, 18 órakor kezdődik a Vác elleni idegenbeli találkozó.


Hirdetések