Jenkei Dániel, 2021.10.24. | Klub

Világbajnok sportolónőnk mostantól a szakosztályvezetésben is szerepet vállal.

A tokiói olimpiát követően Sastin Marianna még nem döntött arról, hogy meddig folytatja sportolói pályafutását, de az nem kérdés, hogy a jövő évi budapesti birkózó Európa-bajnokság nagy motivációt ad számára.

Emellett pedig már készül az élsport utáni feladatokra is, így örömmel fogadta el Markovits László klubelnök és Kacsó Tibor szakosztály elnök felkérését arra, hogy szakosztályi társelnökként segítse tovább a Vasas birkózóműhelyének fejlődését.

- Tizenegy éve vagyok a Vasasban, így nagyon örültem ennek a lehetőségnek, és remélem, hogy érdemben fogom tudni segíteni a szakosztályunkat. Itt vagyok minden nap a Fáy utcában, ismerek mindenkit a szakosztálynál, és úgy érzem, adnak is a véleményemre. Emellett pedig nagyon fontos feladatnak tartom, hogy világbajnokként és olimpikonként megfelelően reprezentáljam kifelé is a Vasas birkózását. Azt látni kell, hogy minden küzdősport nehéz helyzetben van, hiszen manapság a fiatalok körében kevésbé népszerűek azok a sportágak, amelyekbe rengeteg energiát és munkát kell fektetni, miközben kicsi az esély a sikerre és az egzisztenciateremtésre. Ezért is kell sokat tennünk annak érdekében, hogy a gyerekek megmaradjanak a sportágnak, és a családi háttér mellett a szakosztály is tudja biztosítani számukra a megfelelő feltételeket az élsportolói célokhoz.

 


Markovits László klubelnök egy örömteli tendenciára mutatott rá Sastin Marianna társelnöki szerepvállalása kapcsán:

Tudatosan szeretnénk lehetőséget adni a meghatározó sportolóinknak, akik hosszú ideje tagjai a Vasas családnak, hogy akár már az aktív pályafutásuk alatt be tudjanak kapcsolódni első körben a saját szakosztályuk vezetésébe. Szász-Kovács Emese és Szilágyi Áron után most Sastin Mariannával bővül ez a kör, aki szintén egy igazi példakép a klub és a birkózóink számára. Biztos vagyok benne, hogy komoly hozzáadott értéket jelent majd szakosztály társelnökként a mindennapok során, és vele erősödve a küzdősportágakban adódó kihívások megoldásában is hatékonyabbak tudunk lenni.
 


Természetesen kíváncsiak voltunk Kacsó Tibor szakosztályelnök véleményére is: 

- Egy évvel ezelőtt vetettem fel először, hogy fontos lenne egy olyan személy bevonása a szakosztály elnökségébe, aki operatívan is tud segíteni a mindennapokban. Ezért is örülök, hogy sikerült Mariannával megállapodni, és a személyében egy élsportoló csatlakozik mellém, aki aktívan tudja képviselni mindenkinek az érdekeit. Sok tehetséges birkózónk van a Vasasban, a serdülő és kadett korosztályunk például kifejezetten erős, az ő további menedzselésük kulcsfontosságú feladat lesz a következő években.


Hirdetések