Gy. Szabó Csilla, 2021.10.21. | Curling

Lettországba utazott felkészülési tornára a Vasas Nők ob-győztes együttese, amely november végén a norvégiai curling Európa-bajnokságon képviseli hazánk színeit. A Szekeres Ildikó, Nagy Gyöngyi, Nagy Lola, Joó Linda és Szentannai Ágnes összeállítású együttes edzőjük, Jakab Zoltán vezetésével, tapasztalatszerzés céljával vágott neki a túrának.

A Vasas Nők remek formában zárták a szezont, az országos bajnokságon egyetlen meccset veszítve jutottak el a május végi döntőig, amelyben az FTC Girl Jam ellen nyerve szerezték meg az aranyérmet. A győzelemmel együtt járt az Eb-részvétel, amelyet egyre nagyobb izgalommal várnak az együttes tagjai.

„A nyári pihenő időszakot is maximálisan próbáltuk kihasználni, megalapoztuk azt az erőnlétet, amelyre a szezon során végig szükségünk lesz – mondta honlapunknak a felkészülés kapcsán Szentannai Ágnes csapatkapitány, közvetlenül az utazás előtt. – Mindenki lelkiismeretesen járt konditerembe, volt, hogy együtt, volt, hogy külön, majd szeptember elején kezdtük meg a jeges edzéseket. Kevesebb mint két héttel később, az UTE ellen játszottunk hazai olimpiai válogatót, amelyet sajnos elveszítettünk, ám rengeteg tanulsággal szolgált az Eb-felkészülés szempontjából. Számunkra pedig most a kontinensviadal a legfontosabb, így ezek kijavításán dolgozunk. A lettországi felkészülési tornát is arra használjuk, hogy felmérjük magunkat a nemzetközi porondon. Az már most tisztán látható, hogy még több közös gyakorlásra van szükségünk, miközben az egyéni edzések ritmusát is megtartjuk. Egyelőre még picit hullámzó a teljesítményünk, ezt kell kiegyensúlyoznunk. Fontos, hogy csapatként tudjunk reagálni a jégen történő eseményekre, s hogy fejben soha ne adjuk fel addig, amíg a játéknak nincs vége.”

Bár a felkészülési torna résztvevőiről a csapatkapitánynak még nem voltak konkrét információi az már most tudható, hogy Lettországban kemény meccsek várnak rájuk csütörtöktől vasárnapig. Éppen ezért nem is a győzelem az együttes célja, hanem a játék közben jelentkező apró hibák felismerése, majd pedig kijavítása. S bár az ob-győztes együttes játékosai különböző korosztályokban és kategóriákban már sokszor indultak külföldi tornákon, sőt világversenyeken is, együtt, egy csapatként, még nem rendelkeznek közös nemzetközi tapasztalatokkal.

„A hétköznapokban nehéz az összehangolódásra koncentrálni. Most azonban négy napon keresztül csak a curling és csak a csapat létezik majd a számunkra. November elején Tallinban veszünk majd részt egy hasonló tornán, ez a két alkalom biztos, hogy nagyon sokat lendít majd a formánkon” – zárta bizakodóan beszámolóját a csapatkapitány.

S hogy mit várnak a november végi Eb-től? Erre a kérdésre Szentannai Ágnes most még nem tudott választ adni, a lettországi torna után azonban már jobban fogják látni az európai viszonyokat, s magukat is el fogják tudni helyezni a kontinens női csapatainak mezőnyében.


Hirdetések