Gy. Szabó Csilla, 2021.10.16. | Kosárlabda

Hiába volt akadémistáink lelkes és jó játéka a PEAC elleni hazai mérkőzés második félidejében, a meccs elején összeszedett hátrányt már nem tudták ledolgozni. Csapatunk az új idényben még nem nyert mérkőzést, ám eddig a bajnokság legjobbjai voltak az ellenfelek. Az igazán fontos csaták tehát csak ezután következnek.

NŐI NBI/A, 5. forduló.
Vasas Akadémia – NKA Universitas PEAC 49-63 (8-21, 7-19, 18-12, 16-11)

Vasas: Tóth (4), Bach (12/6), Budácsik (4), Papp (10), Heljic (2). Csere: Pusztai (5), Smailbegovic (4), Madár E.(5/3), Szerencsés (2),  Salamon (1).

Ludovika: Wentzel (12), Marshall (8), Dudasova (4), Kiss (17), Nelson (16). Csere: Szűcs (4/3), Sarok (2), Brajkovic, Selcova.


Papp Klaudia két sikeres büntetőjének köszönhetően akadémistáink szerezték meg az első két pontot, amelyre Tyaunna Marshall egy közelivel válaszolt. Tóth Orsi juttatta ezután ismét vezetéshez csapatunkat, ám mint később kiderült, sajnos utoljára is, az ötödik perc végén már 10-4-re vezettek a vendégek. A pécsiek lassan, de biztosan növelték tovább az előnyüket, s az első negyed végén már 13 pontos volt az előnyük.

A második negyed elején még jobban elléptek a vendégek, ami főleg annak volt köszönhető, hogy csapatunk több mint négy percen keresztül nem tudott pontot szerezni. A rossz sorozatot Papp Klaudia kiharcolt és értékesített büntetői törték meg, ám ekkor már 31-10 volt a pécsieknek, akik 40-15-ös előnnyel vonulhattak pihenőre a nagy szünetben.

A harmadik negyedre azonban óriási elszántsággal jöttek ki a Vasas játékosai, és a játékrész közepére a korábbinál sokkal pontosabb és agresszívabb játékkal, 16 pontosra faragták hátrányukat. Ennél szorosabban azonban nem tudták megközelíteni ellenfelüket, s bár pozitív mérleggel zárták a negyedet, a pécsiek még mindig 19 ponttal vezettek.

Az utolsó játékrészben sem adták fel akadémistáink, s a 35. percben az ismét nagyszerűen játszó Bach Boglárka hárompontosának köszönhetően 16-ra csökkent a hátrányunk. Sajnos a pécsi Szűcs Réka sem tétovázott, s egy sikeres távolival válaszolt. Ekkor egyszer még húsz pont fölé mentek a vendégek, ám a végjátékban akadémistáink voltak eredményesebbek voltak, akik 14 pontosra tudták végül faragni a mérkőzés elején összeszedett hátrányukat.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Bárcsak a második félidőtől láttam volna a mérkőzést, hiszen így kellene játszanunk minden egyes találkozón. Felvettük a kesztyűt a palánk alatt egy centerposzton rendkívül erős csapat ellen, ami nem is volt az eredeti forgatókönyv része. Eddigi sikereink többnyire az agresszív játékunknak volt köszönhető, erre ma is szükségünk lett volna. Valószínűleg még nem állunk készen arra, hogy negyven percen keresztül nyomás alatt tartsuk az ellenfelet és hibákra kényszerítsük. Van néhány probléma a csapaton belül, sérülések sújtotta nehéz időszakot élünk. Az idei szezonban még nincs győzelmünk, ám azt is látni kell, hogy eddig a legerősebb csapatokkal találkoztunk. Éppen ezért az igazán fontos meccsek csak ezután jönnek.”

Budácsik Dorottya, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon sajnálom, hogy ilyen gyengén kezdtünk és nem voltunk itt fejben. Borzasztóan játszottunk az első félidőben, hiányzott a küzdeniakarás, amin látványosan tudtunk változtatni a második félidőben. Ezt az agresszivitást kellene negyven percen keresztül fenntartani.”

Fotó: hunbasket


Hirdetések