B.V., 2021.10.13. | Kézilabda

Az első négy forduló után három hetes szünetet tart a női kézilabda NB I. Csapatunk eddigi teljesítményéről és a folytatásról vezetőedzőnket, Penszki Gergelyt kérdeztük.

Szeptember elején úgy kezdte el a bajnokságot klubunk női kézilabdacsapata, ahogyan azt újoncként kell; a mérkőzést szinte végig kézben tartva legyőzte az Alba Fehérvár együttesét. Utána viszont a Győr, a Kisvárda és a Szombathely ellen vereség következett. Vezetőedzőnket, Penszki Gergelyt kérdeztük az eddigiekről:

„Ha a szezon előtt beszélgetünk, azt mondom, hogy most nagyjából kettő-négy pontra számítunk. Vagyis kicsit elmaradunk a legmagasabb elvárásainktól, de közben a minimális elvárást teljesítettük, vagyis az első öt forduló után már biztosan nem állunk pont nélkül és ebből ugye még hátra van egy mérkőzés. Azt gondolom, a Fehérvár ellen nagyon megdolgoztunk a két pontért, és meggyőző játékkal meg is szereztük. A Kisvárda elleni meccsben szerintem több volt, a szombathelyiről nem is beszélve. Továbbra is azt mondom, hogy ott saját magunkat vertük meg.”

 

 

Legközelebb október 22-én játszik tétmérkőzést a csapat, vagyis három hét telik el tétmérkőzés nélkül. Megkérdeztük, mire használja fel a táraság ezt az időszakot.

„Az első héten a pihenésé, a regenerálódásé és a rehabilitációjé volt a főszerep. Hétfőtől visszatértünk az alapokhoz, újra elkezdjük nagyon pontossá tenni a játékunkat, és olyan felkészülésben vagyunk, ami már konkrétan a következő ellenfélre van kihegyezve.”

Ha már a következő ellenfél... Jövő pénteken a másik újonc, a Budaörs csapata látogat a Sterbinszky-csarnokba. Vezetőedzőnk hozzátette, tisztában vannak vele, minden meccs nehéz. A cél, hogy a csapat minden héten kellő motiváltsággal és alázattal menjen ki a pályára.

 „Tudjuk, hol a helyünk és hova tartunk. Most valóban van idő felkészülni és ezt ezúttal is tisztességgel meg fogjuk tenni. Ugyanakkor az ellenfelünk eddig tekintélyt parancsoló eredményeket ért el, amelyekben benne van a szerencsefaktor is, de azért keményen megdolgoztak érte. Ismerjük őket, azon leszünk, hogy a saját szánk íze szerint alakítsuk a találkozót.”


Hirdetések