Jenkei Dániel, 2021.10.10. | Vízilabda

Minimum kettővel kellett volna vernie az A-Híd VasasPlaketnek a Komjádiban az Ortigiát a továbbjutáshoz, ez azonban nem sikerült, így a második selejtezőkörben búcsúztunk az Eurokupától.

Eurokupa, II. selejtezőkör, 3. mérkőzés

A-Híd VasasPlaket-Ortigia 8-7 (3-2, 2-0, 2-2, 1-3)

Gólszerzőink: Erdélyi B. 4, Randjelovics Sz. 2, Brguljan D., Vadovics V.,


Miután a Sabadell legyőzte vasárnap reggel 10-9-re a Sibeniket, egyértelművé vált a képlet: a mieink csak abban az esetben juthattak volna tovább a legjobb nyolc közé, ha minimum két góllal legyőzik az Ortigiát.

Miután hamar kettő-nullra vezettünk Brguljan és Randjelovics révén, erre jó esély kínálkozott, bár innen még tudtak egyenlíteni az olaszok.

A második negyedben aztán Erdélyi is megkezdte a gólgyártást, így a nagyszünetben már 5-2-re vezettünk, sőt a harmadik negyedben már 7-2 is volt a javunkra...

Így aztán különösen szomorú és érthetetlen, hogy nem tartott ki a szükséges előny, az utolsó másfél negyed teljes kapkodást hozott nálunk támadásban, Mitrovics pedig hiába védett ötmértest is a végén, végül csak egy gólnyi előnyt  sikerült megtartanunk...

Ez pedig a körbeverésnél bizony nem a mi javunkra billentette a mérleget: csoportelső lett a Sabadell, második az Ortigia, harmadik a Vasas és negyedik a Sibenik.

Az európai kupakaland így fájdalmasan korán ért véget az A-Híd VasasPlaket számára.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések