Gy. Szabó Csilla, 2021.10.06. | Kosárlabda

A második félidőben mutatott játék alapján akár győzhetett volna a Vasas Akadémia női együttese, ám végül nem sikerült ledolgozni az első játékrészben kialakult hátrányt a Csata ellen.

NŐI NBI/A, 3. forduló.
Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata 62-75 (14-21, 13-19, 21-18, 14-17)

Vasas: Bach (14/6), Pusztai (6), Papp (5), Madár E. (15), Tóth (4). Csere: Szerencsés (6/6), Smailbegovic (6/6), Salamon (2), Heljic (4).

Ludovika: Lelik (10/6), Horváth (8/6), Carey (13), Zele (14), Balogh. Csere: Simon (8/6), Hegedüs (14), Böröndy (3), Gyöngyösi (5/3), Toman.


Madár Eszter sikeres közeli dobásával akadémistáink szerezték az első két pontot, amire Zele Dorina nagyon gyorsan válaszolt, majd Stasha Carey-nek köszönhetően a vezetést is átvették a vendégek. Csapatunk egyre nagyobb hátrányba került, ami elősorban annak volt köszönhető, hogy míg a Csatások szorgosan gyűjtögették a pontokat, míg négy percen keresztül nem tudtunk kosarat szerezni. Az ötödik perc közepén végül Pusztai Petra talált be, így lett 8-4 az ellenfél javára. Végül a vendégek hét pontos előnnyel nyerték az első negyedet.

A másodikban sem találtuk meg igazán a pontszerzéshez vezető utat, miközben a Csata játékosai bátrabban és eredményesebben támadtak. A félidőben már 13 pontos hátrányban voltunk.


Tóth Orsi négy ponttal és harcos játékkal járult hozzá csapatunk teljesítményéhez

A nagy szünetet követően azonban változott a játék képe, ismét Madár Eszter talált be elsőként a palánk alól. A huszonötödik és huszonhatodik perc fordulóján a lehető legjobbkor jött Szerencsés Tamara két hárompontosa, s már csak hat pontnyi hátrányban voltunk. A vendégek azonban rendezték soraikat, s bár veszítettek előnyükből, nem tudtuk őket jobban megközelíteni. Sőt, visszaállt az átlagosan 8-10 pontos különbség.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Sajnálom, hogy nem sikerült megszerezni az első győzelmünket, jóllehet meg volt rá az esélyünk. A mérkőzés pozitívuma, hogy hosszú kihagyás után újra pályára léphetett Sara Heljic, az ő jelenléte mindenképpen erősíteni fogja a csapatot. Akkor is, ha egyelőre még nincs abban az állapotban, hogy egy teljes mérkőzést végig játsszon. A találkozó nagy tanulsága, hogy bátrabbnak kell lennünk, hiszen jó játékkal meglepetéseket is tudunk okozni.”

Madár Eszter, a Vasas Akadémia játékosa:

„Sajnálom, hogy a találkozó eleje nem sikerült túl jól, hiszen később harminc percen keresztül jó mérkőzést játszottunk. A meccs végén a kiegyenlítésre is volt lehetőségünk, a felzárkózás azonban túl sok energiánkat emésztette fel. A lepattanó csatát azonban mi nyertük, ami mindenképpen pozitív és bizonyítja együttesünk jó harci szellemét.”

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések