2009.10.14. | Vízilabda
A hónapokig tartó felújítás előtti utolsó meccsét játszotta csapatunk a Komjádi uszodában.

TEVA-VasasPlaket – OSC-Opus Via 15–8 (5–0, 3–2, 4–3, 3–3) 
Komjádi uszoda, 100 néző

Vezette: Schlosser, Bátori 

Vasas: Jónás – Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Decker Á. 1, Kis G. 1, Hosnyánszky 3, Kovács R. 1. Cs: Vörös 2, Takács Bálint, Létay 1, Katonás 3, Hőna. 
Edző: Földi László 

OSC: Áts – Benczúr 2, Szécsi D. 1, Balla, Gergely, Hangody Gy., Cseh A. Cs: Buday (kapus), Zentai, Tiba 1, Rózsa, Cserdi 3, Gábor 1. 
Edző: Bíró Attila 

Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 4/0 
Gól – ötméteresből: 4/2, ill. – 
Kiállítva (cserével, végleg): Tiba (30. p.)

Kicsit furcsa az első bajnokink kapcsán rögtön búcsúról írni, pedig most muszáj, hiszen hosszú ideig nem láthatjuk jól megszokott otthonában a TEVA-VasasPlaket csapatát. Helyette jöhet az állandó ingázás, a főváros különböző uszodáinak belakása. Persze, igaz, amit évek óta hangoztatnak: az ország legjobb csapata sokkal fényűzőbb környezetet érdemel, most mégis kicsit nehezére esik mindenkinek otthagyni a jó öreg, ütött-kopott Komit.
A felújítás egyébként égető szükséglet, erről kár is vitatkozni. Ma például félő volt, hogy ránk szakad a tető, amikor a mieinknek szurkoló gyerekhad az uszoda bádogfalát használta dobnak. A múltkori Magyar Kupa meccsen pedig egy fotós alatt szakadt le a pad a „sajtópáholyban”.

Na, azért meccs is volt ma este, erről is ejtsünk pár szót, hiszen a bajnoki címvédő  most játszotta le az első fordulóra kisorsolt mérkőzését, a hétvégi belgrádi torna után.
Az ellenfél az OSC volt, az „orvosegyetemisták” pedig nem vallottak szégyent, hiszen nyolcszor vették be Jónás kapuját, míg a mi oldalunkon tizenöt találatot jegyezhettünk fel. Pozitívum volt, hogy az első nyolc gólunkat, nyolc különböző játékos szerezte, illetve az is dicséretes, hogy a nagyszünetig csak kétszer kapituláltunk. Negatívumként talán a második félidő egyes jeleneteit említhetjük, volt, amikor egy percen belül két gólt kaptunk, és pár pillanatra úgy tűnt, mintha nem is mi lennék a favoritok.

Azért komoly következtetéseket nem kell levonni ez utóbbiból, inkább reménykedjük benne, hogy a mai győzelemmel a tavalyi alapszakaszhoz hasonló sikersorozatba kezdtünk. Várjuk a folytatás, de már a Margitszigeten és a Szőnyi úton…

Vélemények:

Földi László:
A védekezésünk nem volt elég precíz, és sokszor támadásban is kihagytunk, ebből pedig lefordult az ellenfél. Ez a két tényező a sok kapott gól oka. A belgrádi torna után nehéz volt összeszedni fiúkat, de igyekeztem ma is kihozni belőlük a maximumot, néhány szép megoldást azért láthatott a közönség. Nagyon fog hiányozni a hazai pálya, hiszen ebben a létesítményben edz évtizedek óta a mindenkori Vasas. Reméljük, egy megújult, megszépült uszodát kapunk majd vissza.

Varga Dénes:
Sajnálom a végét, az utolsó negyedben annyi gólt kaptunk, amennyit az egész meccsen kellett volna. Ezt leszámítva sem vagyok teljesen elégedett, de azért a lényeg, hogy megnyertük az első bajnokinkat. Az, hogy szinte mindenki betalált, a csapat egységét dicséri.
Furcsa időszak következik most, hiszen máshol edzünk és játszunk majd. Nem tudom megmondani, hogy ez mennyire fogja befolyásolni a teljesítményünket.

Jónás György:
Jó érzés, hogy az utóbbi időben ennyi lehetőséget kapok, igyekszem is élni vele. Ma az első két negyedben jól ment a védés, utána visszaestem kicsit. Arra mindenképpen jó volt ez a találkozó, hogy begyakoroljunk pár dolgot a későbbiekre. 

dan           
További képek a mérkőzésről a galériában>>


Hirdetések