Jenkei Dániel, 2019.12.16. | Vívás

A vasasos Katona Renátával a színeiben végzett második helyen Salt Lake City-ben a magyar női kardcsapat. Ez a világkupaezüst nagy súllyal esik latba az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

Az ünnepek előtt még a világ másik felén (legalábbis tőlünk nézve), a Nagy-sóstónál volt jelenése a legjobb női kardozóknak, akik számára olimpiai kvalifikációs világkupaversenyt rendeztek Salt Lake City-ben. A vasasos Katona Renáta ezúttal sem hiányozhatott a magyar csapatból.

Az egyéni verseny a mostanában szokásos forgatókönyv szerint zajlott: Reni „felvívta” magát a 64-es táblára, ott azonban nem bírt az első meccsén a nála jóval esélyesebb francia Berderrel, így az 59. helyen végzett.

Persze itt most mindenki a csapatra figyelt, hiszen a női kardozóink óriási harcban állnak az olimpiai kvótáért, és Salt Lake City is sorsdöntő állomás volt ebből a szempontból.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár, Katona Renáta alkotta négyes a legjobb 16 között a spanyolok elleni sikerrel melegített be, majd jött Korea, akik ellen 45-35-re diadalmaskodtunk, többek között Katona Reni kiegyensúlyozott vívásának köszönhetően.

Ezután következett az igazi ki-ki meccs Ukrajna ellen, akikkel a legnagyobb harcban vagyunk Tokióért. A mi versenyzőnknek itt kevésbé ment jól, de a csapat nagy bravúrral, 45-42-re győzött, így döntőbe került.

A fináléban a franciák ellen már nem sikerült az újabb remeklés, viszonylag simán kikaptunk, de ez az ezüst – pláne ezüstvasárnap -  nagyon szép és fontos eredmény.

 

fotó: hunfencing

 

Krétán jól fogott a párbajtőr
A vasasos aranycsapat kiöregedése utáni junior párbajtőrgeneráció szép sikert ért el Heraklionban, ahol a magyar csapat második lett. A mieink legjobbja a csapatverseny során a vasasos Nagy Marcell volt, aki Halla Péter tanítványa, és a junior szinten korábban gyakorlatilag mindent megnyerő Nagy Dávid öccse.

 


Hirdetések