Jenkei Dániel, 2019.10.03. | Klub

Két szomorú hír is érkezett korábbi sikeres labdarúgóinkról a napokban.

Életének 66. évében, szeptember 29-én, hosszú betegség után elhunyt Kanász József a Vasas 1976/77-es labdarúgó bajnokcsapatának tagja. A piros-kék klub védője Hévízen a Teréz Anya Otthonban – ahol élete utolsó éveit töltötte – hunyt el.

Kanász József 1975 nyarán igazolt a Vasasba az MTK-ból, és mindjárt az első fordulóban megkapta a lehetőséget a játékra Illovszky Rudolftól. Ekkor a bajnokságot Kaposváron vereséggel kezdő Vasas a következő összeállításban lépett pályára:  Tamás— Török, Kanász, Vidáts, Szőke — Bódi, Zombori — Müller, Gass, Izsó, Váradi.

Összesen 37 bajnoki mérkőzésen játszott piros-kék színekben, a következő idényben bajnoki címet szerző együttesben 16 mérkőzésen lépett pályára.
 



Szintén a napokban hunyt el Csík Ferenc, aki 1962. június 6-án született Veszprémben. Pályafutását a Bakony Vegyészben kezdte, majd 1983-tól 1986-ig a Vasasban futballozott. Tagja volt a '86-os MNK-győztes csapatunknak. A válogatottban egy alkalommal szerepelt. Az elmúlt időszakban a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatója volt.

 

 

 


Hirdetések