2013.06.12.
Dr. Jákó János levele

Egy bajnoki idény zárultával a futballtársadalom tagjai – edzők, játékosok – gyakran választanak új utat, új kihívásokat. Nincs ez másként a Vasas Kubala Akadémiánál sem, öt nálunk eltöltött év után távozik a remek szakember, Isa Gábor.
 

A búcsú pillanataiban ragadott tollat, a Vasas SC elnökségi tagja, dr. Jákó János, az alábbiakban az ő levelét közöljük:

1992, 1993, 1994, 1995 – Négy korosztály búcsúzik Isa Gábortól!

Valamikor 2008 nyarán kezdődött. A Fáy utcában salakos, koszos porfelhőből a Vasas Sport Club vezetése gyönyörű, modern edzőközpontot varázsolt. A Vasas korosztályos utánpótlás labdarúgó csapatai nem tartoztak az élmezőnyhöz, mondjuk ki, egyes csapatoknál csak a szerencse segített, hogy a nagy múlttal rendelkező Vasas egyes korosztályos csapatai ne essenek ki a másodosztályba. A Vasas Akadémia tulajdonosai elhatározták, hogy újra felemelkedünk, Akadémiát alapítunk és a célunk csak egy lehetett: újra az elitbe kerülni, hogy újra a régi fényében legyen látható utánpótlásunk.

Voltak olyan évjáratok, ahol szinte nem lehetett tehetséges gyereket találni, aki nálunk akart focizni, kis túlzással az utcáról kellett összeszedni a gyerekeket. Ekkor érkezett hozzánk Isa Gabi. A mindig nyugodt, mosolygós edző, aki reggeltől estig ment, telefonált és nagy nehezen összeállt az a négy korosztály, amely az új körülmények között megpróbálta a nagyokkal felvenni a versenyt. Gabala Ferenc irányításával, Pintér Tamás edzővel együtt elindult a munka. Komjáti Bandi és Kiss Laci az egyéni képzéseket végezte és napról napra fejlődtek a gyerekek. Az első Akadémiai korosztály a 93-as korosztály volt. Isa Gabi vezetésével megdöbbentő eredményeket értek el, a semmiből. Gabi reggeltől estig a Fáy utcában volt, figyelte a gyerekek iskolai munkáját, személyes problémáikat, igazi edző volt itt köztünk, akiért rajongtak a gyerekek. Pedig fegyelmet tartott és követelt.


Gabi most elmegy. Fáj a szívünk, de megértjük. Mielőtt azonban elbúcsúznánk tőle, nézzük röviden a teljesség igénye nélkül, hogy milyen eredményeket ért el, mind csapatszinten, mind pedig egyénileg:

Gothia Cup 2010: Körülbelül 200 csapat közül került döntőbe és majd 10.000 néző előtt az Ullevi Stadionban játszhatott az U19-es Vasas, ahol végül második lett. A döntő legjobb játékosának Steer Bencét választották. Gothia Cup 2012 Elitkörben: 24 első osztályú svéd és egyéb országok nagy nevű csapatai közül 3. helyezést ért el az U18-as Vasas.

Isa Gábor munkája és munkájának eredménye, hogy ma már a Vasast minden évben meghívják erre a rangos tornára kiemelt csapatként.

HLSZ Torna 2011/2012 tele: 2. helyezés az 1994-es korosztállyal Stabil, dobogóért harcoló Vasas a magyar bajnokságokban. A 2011/2012-es szezonban az U18-as csapat azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel lett 4. a Ferencváros mögött a kiemelt bajnokságban úgy, hogy a korosztály legjobbjai csapatunkban már egy korosztállyal feljebb játszottak.

Játékosai közül jó néhányan játszottak a korosztályos válogatottakban és mutatkoztak be az NB1-ben és az NB2-ben: Juhász Dániel (NB1 Paks), Boda József ( NB1 Vasas) Ádám Martin (NB2 Vasas) Cseke Benjamin (NB2 Vasas) Turi Dániel (Vasas NB2) Kárpáti Vitéz (Vasas NB2) Ferkó Ádám (Vasas NB2) Berecz Zsombor (Vasas NB2) Fenyvesi Olivér (Kaposvár, Kozármisleny NB2) Madarász Ádám (Sopron NB2) Horváth Gergely (NB2 Kaposvár) Illés Dániel (NB2 Baja).

 Köszönet jár Gabinak. Jóindulata, szaktudása, kitűnő pedagógiai érzéke hatotta át a Fáy utcai öltözőket. Most elmegy. Azok, akik az eredményei alapján kizárólag neki járó edzői posztot tavaly másnak engedték át, illetve akik az ő helyére léptek felelősséggel tartoznak. Nehéz lesz Gabi eredményeit elérni, nehéz lesz az ő stílusa és hozzáállása nélkül megközelíteni azokat az eredményeket, amiket ő ért el. Nekik is sok sikert kívánunk, hiszen a siker a Vasasé, a miénk.

Drága Barátom!

A Vasas Család nevében kívánok Neked sok sikert, örömöt edzői pályafutásod során. Kívánunk Neked egészséget és sok boldogságot. Isten Veled!

Visszavárunk!

Dr. Jákó János                      
A Vasas Sport Club Elnökségi tagja 
A Vasas Sport Club örökös tagja