Jenkei Dániel, 2016.07.07. | Aerobik-Fitnesz

Három versenyző képviselte klubunkat a dél-koreai aerobik világbajnokságon.

A Szöul melletti Incseon városában rendezték meg a 14. Aerobik Felnőtt és Utánpótlás Világbajnokságot, amelyen negyvennégy nemzet képviseltette magát. Komoly tétje volt az eseménynek, hiszen ez volt a válogató a 2017-es lengyelországi Világjátékokra.

Az utánpótláskorúak között Kondorosi Nóra képviselte a Vasast, aki már több nemzetközi eredménnyel és érmekkel a háta mögött utazhatott Dél-Koreába, ahol a 12-14 évesek között a szintén vasasos Merényi Mártonnal párosban lépett talajra. Végül a nívós mezőnyben tizenegyedik helyen végeztek, amely mindenképpen büszkeségre adhat okot.

A felnőtteknél is érdekeltek voltunk, Ott Viktor Rómeó révén, aki tornászból lett aerobikos, és két éve ismerkedett meg csupán a sportággal. Ő is párosban szerepelt, Meleg Dórával együtt, akivel a huszonharmadik helyen végeztek a több világbajnokot is felvonultató mezőnyben.

Dóczi Dorottya vezetőedző, aki a helyszínen élhette át a versenyt, a következőképpen értékelt honlapunknak:
- Nagyon büszkék vagyunk minden magyar és vasasos versenyzőre, szép eredményeket értek el. Hatalmas egyesületi összefogás eredménye, hogy ilyen sok sportolónk részt vehetett a világbajnokságon. Az elődöntőbeli teljesítmény alapján a negyedik helyen végeztünk az eredményességi rangsorban. Köszönet jár Szloboda Éva és Kovács Judit nemzetközi bíróknak, Csutora László szakági elnöknek és valamennyi támogatónak, akik lehetővé tették a vasasos versenyzők és edzők kiutazását! Dél-Koreából hazatérve máris munkába álltunk, jelenleg is zajlik egy háromhetes edzőtábor a Folyondár utcában, majd ezután mehet mindenki a jól megérdemelt pihenőjére.





Fotók: Ivan Carvalho

 


Hirdetések