Nagy Dániel, 2023.11.17. | Röplabda

A „nagyok” mellett az utánpótlásunk is megkezdte a 2023/2024-es évadot; lássuk, hogy értékeltek a korosztályos csapataink edzői.

Vasas U12 Piros, Kék (Koltai Csanád és Deák Ferenc)

Edzői értékelés: az U12-es Piros csapatunk első fordulója rendkívül kiélezett küzdelmeket hozott.

Az első osztályban szereplő együttesünk színvonalas, küzdelmes meccset vívott az UTE csapatával; 2:1 arányban sikerült felülmúlnunk ellenfelünket, így győzelemmel mutatkoztunk be az I. osztályban.

Sajnos a második meccsen nem sikerült kihasználni a tetemes előnyünket, nagyon szoros küzdelemben, 3:0-ra kikaptunk az MTK-tól.

A Kék csapat Deák Ferenc vezényletével a Tatabányával csapott össze két mérkőzésen. A TRSE ellen sajnos nem sikerült győzelemmel bemutatkozni, 3:0-s vereséget szenvedtünk. A második mérkőzésen már jobban játszottak a lányok, és 2:1-re legyőzték a Győri DRC csapatát.

 

Vasas SC U13 I. Osztály, Piros (Bartha Kristóf)

Edzői értékelés: október 8-án, vasárnap hazai rendezésű felkészülési tornát szerveztünk a korosztályban. Az esemény célja az volt, hogy minél több játéklehetőséget biztosítsunk a gyerekeknek.

Október 21-én az UTE pályán vívtuk meg az első OMB-fordulót, a hazai csapattal kezdve. Mivel új együttes alakult nálunk ebben az évben, ezért többféle felállásban és taktikát alkalmazva játszottunk a lányokkal. A nyögvenyelős kezdet után sikerült saját magunkat adni és a saját játékunkat játszani, így 3:1 arányban győzedelmeskedtünk. 

Az UTE után a Szegedi RSE Narancs csapata ellen játszottunk, már kicsit összeszedettebben, és a kezdeti izgalmak is csökkentek a játékosainkban. Sikerült 3:0 arányban nyernünk. Örültem annak, hogy a hétvégén mindenkit tudtam játszatni, és fejlődtek a fiatalok. Így két győzelemmel és fontos tapasztalatokkal tudtuk kezdeni ezt az évet. 

 

Vasas SC U13 II. Osztály, Fehér (Soós Gábor)

Edzői értékelés: a már emlegetett október 8-i tornán a mérkőzések két csoportban zajlottak, így a Vasas SC U13 Fehér játékosai két külön csapatban szerepeltek. Az eseményen minden játékosunknak megfelelő mennyiségű játéklehetőséget biztosítottunk.

Október 21-én megkezdődtek az országos bajnokság küzdelmei. Csapatunk a leány U13 II. osztály keleti csoportjába kapott besorolást. Az első fordulóban, Gödöllőre látogattunk, ahol a házigazda GRC mellett, a DVTK csapata volt az ellenfelünk.

A tornát a Gödöllő csapata ellen kezdtük: az első játszma kis különbségű GRC vezetéssel indult, de a lányok végig lelkesen játszva nem engedték a nagyobb differenci kialakulását, sőt 21:17-es gödöllői vezetés után felzárkóztak 24:23-ra is, ám a szettet végül a GRC nyerte 25:23-ra. A második játszmában mindkét oldalt új játékosok alkották, ám az eredmény 17:19-ig ugyanolyan szoros volt, mint az első szettben. Ekkor nálunk kisebb rövidzárlat keletkezett, amit az ellenfél ki is használt, és 25:18-ra megnyerte a játszmát. A harmadik felvonásban 13:9-re vezettünk, amikor sérülés zavarta meg a csapatot, ám a lányok ekkor is ügyesen játszottak, a szettet viszont sajnos nem sikerült megnyerni (21:25).

Rövid szünet után a DVTK csapata következett. A mérkőzés nem kezdődött jól, az ellenfél hamar nagy előnybe került, amit megőrzött a játszma végéig (11:25). A második szettre azonban megráztuk magunkat, és határozott játékkal, végig vezetve meg is nyertük azt (25:14). Következett a döntő játszma, amely az elsővel ellentétben nagyon szoros volt, még 20:19-re vezettünk is, ám a végjáték nem sikerült, így a mérkőzés végén a DVTK csapata örülhetett a győzelemnek (25:22).

Összességében nagyon büszke vagyok a lányokra. Annak ellenére, hogy legtöbbüknek ez volt az első U13-as versenye, ijedtség vagy túlzott izgalom nem látszott rajtuk. Végig egymásért küzdöttek, a „csere sarok” is hangosan biztatta a pályán lévőket. Egyetlen szett kivételével szoros, izgalmas mérkőzéseket játszottunk, helyenként hosszú labdamenetekkel. Az eddigi felkészülési mérkőzésekhez képest sok nyitást rontottunk, valamint a végjátékokban még nem sikerült dominálnunk. Nagyon sokat kell még dolgoznunk, fejlődnünk, aminek egyik fontos alapja a lelkesedés és az egymásért való odaadás, ami jelenleg abszolút jellemzi a teljes csapatot. Izgatottan várom,várjuk a további tornákat.

 

U15 I. Osztály (Halász Márta, Soós Gábor)

Edzői értékelés: két fordulót is lebonyolítottak októberben az U15-ös bajnokságban. Október 14-én a Delta otthonába látogattuk el Érdre, ahol először a házigazdákat győztük le villámrajttal, majd a Gödöllő gárdáját, összesen mindössze húsz és tizenkilenc pontot engedtünk az ellenfeleinknek. 

A második fordulóban Békéscsabán játszottunk. Itt sem okozott gondot egyik mérkőzésen sem a három pont bezsebelése, bár itt azért már többet kellett dolgoznunk a két 3:0-ás eredményért. 

Örülök, hogy az edzésen gyakorolt új elemeket láttam párszor téthelyzetben is, és hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani. Dolgozunk tovább!

 

U15 II. Osztály (Fazekas Szilvia)

Edzői értékelés: októberben két fordulót rendeztek az U15 II. osztályában. Először a Szolnok és a Dunakanyar csapataival mérhettük össze tudásunkat. A lányok minden taktikát betartva, nagyon szép játékot mutatva, mindkét meccsünket 3:0 arányban nyerték meg. 

Vasas Kék–Szolnoki SPC 3:0

Vasas Kék–DKLSN “A” 3:0

A következő fordulóban a Szeged és a BRSE csapatai vártak ránk, ahol nem sikerült ugyanazt a szép játékot mutatni, mint előtte. Bátortalan játékkal sajnos mindkét meccsen vereséget szenvedtünk.

Vasas Kék–Szegedi RSE 0:3

Vasas Kék–BRSE Kék 2:3

 

U17 I. Osztály (Szappanos Máté, Németh Szabolcs)

Edzői értékelés: a hosszú felkészülés és a kései szezonrajt miatt a csapat már nagyon várta, hogy újra bajnoki mérkőzést játsszon.

Úgy kezdtük az első forduló mindkét meccsét, ahogy azt én elvárom a csapatunktól. A lányok betartották, amit kértem tőlük. ,Kellően agresszívan játszottunk, mind nyitásban és támadásban. A nyitásfogadásunk is stabil volt. Több jó egyéni teljesítmény is volt a csapatban.

Vasas SC–BRSE 3:0

Vasas SC–SZOSI 3:0

 

Vasas U17 II. osztály (Koltai Csanád)

Edzői értékelés: csapatunk az idei U17-es másodosztályban Szolnokon kezdte meg az idényt; U15-ös és U20-as játékosokkal is kiegészítve érkeztünk meg Szolnokra. Az első mérkőzésen a korábbi évek egyik legerősebb U17-es másodosztályú csapata, az Emericus-Nikola Tesla volt az ellenfelünk. Ellenfelünk kifejezetten magas, jól nyitó játékosokkal megtűzdelt csapat volt. Szerencsére nyitásfogadásban magabiztosak voltunk, és a támadásainkat is rendre be tudtuk fejezni a magas sáncok mellett; 3:0-ás győzelmet arattunk.

A másik ellenfelünk a Szolnoki SPC csapata volt. Egy jól védekező, jól fogadó csapat ellen kellett bizonyítani a lányoknak. A jó sáncaink és az erős centertámadásaink meghozták a győzelmet, de a harmadik szettben a lányok már fejben elfáradtak, és a hibák elő-elő jöttek, azonban mindig volt egy befejező ember, aki pontot tudott szerezni a csapatnak.

 

U20 I. Osztály (Deák Ferenc, Gintner Domonkos)

I. forduló

Edzői értékelés: hosszú felkészülés után végre elindult az U20-as bajnokság. Tekintve, hogy fiatal csapattal kezdtük meg a sorozatot, elsősorban részcélokat fogalmaztunk meg a védekezési rendszereinkben. Először ezeket szerettük volna látni a fordulók alkalmával.

Első mérkőzésünk a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen volt. Kicsit idegesen kezdte mindkét csapat a mérkőzést, végül mi találtuk meg hamarabb a saját játékunkat, és nyertük meg az első játszmát. Elhittük, hogy könnyű mérkőzés lesz, amit az ellenfél kihasznált, és gyorsan kiegyenlített. Gyorsan rendeztük a fejekben a feladatokat, és a csapatot összeszedve végül 3:1-es sikerrel zártuk az első megméretésünket.

A második mérkőzésen szívós, taktikus Szeged ellen játszhattunk. Kicsit könnyelműen álltunk fel ellenük, akik aztán minden kisebb hibánkat kihasználva hatalmas csatára kényszerítettek minket.

Fej-fej mellett haladtunk a mérkőzésen, végül döntő szettben dőlt el, hogy ki megy haza győzelemmel. Kiélezett végjátékban végül elhoztuk a két pontot. A Szeged egyet teljesen megérdemelten rabolt el tőlünk. Így az első fordulót veretlenül teljesítettük.

Vasas SC U20–SZBRA 3:1

MVP: Görgényi Réka

Vasas SC U20 - Szeged 3:2

MVP: Veréb Eliza

 

II. forduló

Benne volt, hogy meglepetést okozhatunk, és ha kellően harapunk, meg tudjuk nyerni mind a két mérkőzésünket.

Az első meccsünket az MTK ellen játszottuk. Lendületes kezdés után sikerült végig dominálnunk az első szettben. A második szettben lehengerlő nyitássorozat után végig vezetve gyorsan lezártuk ezt a játszmát is. Majd jött a kritikus harmadik felvonás. Ebben már kicsit hullámzó teljesítménnyel, de végül győztesként jöttünk le a pályáról.

Rövid pihenő után a jól támadó BDSE ellen kezdtük meg a második összecsapást. Az első szettben fej-fej mellett haladva jobban bírtuk a végjátékot. A második szettre kijött a fáradság, és többször kellett felállnunk három-négy pontos hátrányból, de a hajrában megint mi bizonyultunk harciasabbnak.

A harmadik szettben ismét pontatlanul játszottunk, nehezen tudtuk érvényesíteni az akaratunkat. Sok hibával küzdöttünk, ám húsz pont fölött ismét visszajöttünk, és a végjátékot ismét mi bírtuk jobban ellenfelünknél. A napot két 3:0-s sikerrel zártuk, ami sokat tett hozzá a célunk eléréséhez.

Most pihenő jön, majd készülünk egy komoly fordulóra, ami Nyíregyházán lesz megrendezve. Korai kelés és hosszú utazás után kemény ütközetek várhatók.

Vasas SC U20–MTK 3:0

MVP: Engin Lili (csk)

Vasas SC U20–BDSE 3:0

MVP: Altorjay Virág


Hirdetések