Jenkei Dániel, 2023.09.01. | Vízilabda

Szombaton és vasárnap a Margitszigeten rendezik a vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, az A-Híd VasasPlaket a négy között az OSC-vel találkozik.

Bár a játékosok és a stáb kategorikusan arról beszélt, mindegy kit sodor az utunkba a sorsolás, mi azért a magunk részéről nem bántuk, hogy nem az FTC-t húzták ki mellénk hétfőn, és helyettük az OSC-vel találkozunk a Magyar Kupa fináléjáért.

Könnyű persze ez sem lesz, sőt, igazán pikáns a párosítás, hiszen mindkét csapat kicserélődött jelentősen a nyáron, hozzánk például Lévai, Burián és Dala érkezett a tavalyi OSC-ből, míg ellenfelünk inkább fiatalabb játékosokra, és néhány légiósra építi friss keretét. 

Annyi viszont mindenképpen kimondható, hogy az utóbbi években most van a legnagyobb esély arra, hogy a Vasas előrelépjen, és egy győzelemmel 2009 után újra kupadöntős vízilabdacsapatunk legyen.

Ahogy erről már beszámoltunk, a négyes döntőt a Margitszigeten rendezik, szombaton pedig a Vasas-OSC elődöntő után Honvéd-Fradi párharcra kerül sor, hogy aztán a két nyertes vasárnap a döntőben csaphasson össze.
 

 

Vezetőedzőnk, Szlobodan Nikics így látja a helyzetet:

"Ez egy jó felmérő lesz, hogy hol tartunk a közös munkában. Ami minket illet, megtettünk mindent abban a rövid időben, amit együtt tudtunk dolgozni az elmúlt hetekben, már ennyi idő alatt is láttam fejlődést a csapatnál, így optimista vagyok. Nálunk és az OSC-nél is szinte teljesen kicserélődött a keret, és talán lehet mondani, hogy a nevek alapján mi vagyunk az esélyesebbek, de az OSC a Szolnok ellen is megmutatta, hogy van a fiatal csapatukban potenciál, ráadásul továbbra is egy kiváló edző készíti fel őket. Próbálom kicsit nyugtatni a játékosaimat, hogy ne legyenek görcsösek a négyes döntő miatt, hiszen ez egy igazi vízilabdaünnep lesz, amit mindenkinek élveznie kell. Bízom benne, hogy a szurkolóink is érzik, hogy elindult valami nálunk. Örültem, hogy már a Kaposvár ellen is kijöttek páran dobokkal, hangosan biztatni minket, és hívom őket most is a Margitszigetre, mert a tavalyi szezonban is nagyon jó hatással volt a csapatra, amikor hangos Vasas-drukkerek előtt játszhattunk. Mindent bele fogunk adni, hogy 2009 után újra ott legyen a Vasas a kupadöntőben!"

 

Centerünk, Bedő Krisztián pedig részletesebben is latolgatta az esélyeket videós beharangozónkban.

Jegyek a helyszínen és online ezen a felületen érhetőek el az MK négyes döntőre.


Hirdetések