Gy. Szabó Csilla, 2023.06.03. |

A Vasas riderei is büszkén vehettek részt pénteken este a Magyar Snowboard Szövetség évzáróján. Szakács Dávid szakágvezető jövőre még eredményesebb szereplést vár klubunk fiataljaitól.

Hosszú szezont zártak a Vasas versenyzői, hiszen szeptembertől decemberig minden hónapban volt műanyag pályás megmérettetésük, amelyet novemberben egy gleccsertúrával szakítottak meg. A klasszikus havas idényt 2023 elején kezdték meg, s márciusig igen komolyan vették a hazai és külföldi versenyeken való részvételt. Április és május már a levezetésről szólt, ismét műanyag pályán. A legerősebb időszakokban heti kétszer másfél, kétórában készültek ridereink, a hétvégéket pedig versenyeken töltötték.

„Összességében mindenki dicséretet érdemel a teljesítményéért, s mivel versenyzőink korosztályukban idén többnyire első évesek voltak, jövőre még jobb eredményekre számíthatunk – értékelte a szakág 2022/23-as idényét Szakács Dávid, annak vezetője. – Minden versenyen ott voltunk, hajtottunk a pontokért, amelyeket súlyozottan oszt ki a hazai szövetség, így az évvégi lista kicsit másképp fest, mint az évközi. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek, voltak, akik idén léptek csak közénk és máris repülőrajtot vettek, s itt-ott azonnal dobogós helyezéseket csíptek el. Németh Lili fantasztikusan helyt állt. Hiába volt elsőéves korcsoportjában, a szlalom összesítésben végül második lett. Mivel nálunk három évenként léphetnek feljebb a riderek, bizony volt, hogy két évvel idősebbek ellen versenyzett. Nagyon tehetséges és kifejezetten szorgalmas, ennek köszönheti, hogy meg tudta szorongatni a legjobbakat is. A fiúk között Yuchen Zhu produkálta önmagához képest a leglátványosabb fejlődést, hiszen szeptemberben csatlakozott csupán hozzánk, a szezon végére azonban már dobogós helyezéseket is elért, az összetettben végül ő is második lett. Sikerének titka egyértelműen a hozzáállásában keresendő, minden tanácsot megfogad, az utasításainkat pedig fegyelmezetten végrehajtja. Ha így folytatja, bizony még sokra viheti. Nagyot lépett előre Hollósi Milán is, elsősorban freestyle-ban, Bárdosi Artúr pedig kiugró sikereket tudott aratni, mint amilyen a muraui kupa-győzelme is volt. Olyan trükköket mutatott be, hogy mindenki csak ámuldozott rajta.”


Németh Lili a dobogó második fokán

 

Szakács Dávid szerint a tervszerű oktatás mellett a családias légkörnek van a legnagyobb szerepe a jó eredményekben. Nagyon sokat segítenek a szülők, a freestyle eszközparkot például teljes egészében nekik köszönhetik. Enélkül nem is tudták volna felvenni a versenyt a többi klub ridereivel. De köszönettel tartozik edzőtársának, Kemény Botondnak is.

Hivatalosan most nyári szünet következik versenyzőink számára, ám többségük a nyarat is deszkán, mégpedig wakeboardon tölti majd. Augusztus elején Hollandiában ugranak majd többen is fejest a hóba, ahol egy hűtött rendszerű csarnokban edzőtáborozik majd a magyar snowboardos csoport.


Yuchen Zhu második lett szlalomban a rookie korcsoportban

És amiről Szakács Dávid nem beszélt, ám az idei szezon történetéhez nagyon is hozzátartozik: a Vasas szakembere februárban nemzetközi IVSI oktatói minősítést szerzett.

A Vasas ridereinek hivatalos 2022/23-as végeredménye:

Szlalom (alpin szakág)

Kids. (2013-2011).
Fiúk:
5. Mórotz Kamill … 10. Jankovits Vince
Rookie. (2010-2008)
Leányok:
2. Németh Lili
Fiúk: 2. Yuchen Zhu (Jason) … 4. Hollósi Milán, 5. Bárdosi Artúr … 8. Virág Botond … 10. Dernei Zalán … 13. Cserni Áron.
Juniorok. (2007-2005)
Leányok:
3. Hollósi Maya.

Slopestyle (freestyle szakág)

Rookie (2010-2008).
Leányok:
5. Németh Lili.
Fiúk: 3. Bárdosi Artúr, 4. Yuchen Zhu (Jason) … 7. Hollósi Milán.


Bárdosi Artúr a freestyle szakágban lett bronzérems korosztályában


Hirdetések