Nagy Dániel, 2023.06.02. | Birkózás

Magabiztos teljesítménnyel nyerték meg klubunk serdülői a szabadfogású csapatbajnokságot, míg az idősebbek a múlt hét végén Bukarestben szerepeltek.

Remek produkciót tettek le az asztalra a néhány nappal ezelőtt megrendezett szabadfogású országos bajnokságon a Vasas csapata, amely szinte hibátlan teljesítménnyel szerzett aranyérmet a a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban. Az U15-ös fiataljaink a döntőben 29-18-ra győzték le a kiskunfélegyháziak összeállítását, míg korábban az OSBK-t (29-20), a Ferencvárost (23-20) és a Ceglédet (27-21) múlták felül.

Eközben az U20-asaink Bukarestben szerepeltek nemzetközi versenyen, amelyen Pók Karolina ezüst-, Gazdag Ádám bronzérmet szerzett, mégsem lehetett teljes az örömünk az esemény végén, sőt.
 


Pók Karolina (felső sor, balról a harmadik) Bukarestben (Forrás: MBSZ)
 

„Nagyjából már körvonalazódott június elejére, hogy kik azok a versenyzők, akik világversenyen szerepelhetnek a nyáron. Gazdag Ádám a hazai riválisához hasonlóan harmadik lett, így a mérleg nyelve nem felé billen, míg Rosz Bendegúzra valószínűleg egy utolsó válogató vár még. Ami szintén óriási szívfájdalom, hogy a romániai versenyen Arszunkaev Musza megsérült, és valószínűleg ki kell hagynia az U20-as Eb-t – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Gergő. – Ami pozitívum, hogy a serdülők remekeltek, ennél jobban szinte nem is sikerülhetett volna a megméretés, az összes fontos meccset megnyertük. Ennyire jó eredményre talán nem is számítottunk, hiszen meghatározó embereink hiányoztak. Ez nem látszódott meg a fiatalok produkcióján, kellemes meglepetések is születtek, a válogatottjaink pedig hozták a kötelezőt; a Cser testvéreket például ennyire jól még nem láttam birkózni, de mindenkit ki lehetne emelni. Többen közülük az első versenyükön bizonyíthattak, de ők is kivették a részüket a sikerből, igazi csapatmunka volt ez. A serdülők közül többen ma már Kolozsváron szerepeltek, nemsokára pedig jönnek a világversenyek, amikre gőzerővel készülünk!”

Az U15-ös csapatbajnokságon aranyérmet szerző fiatalok:
Vékás-Kovács Vendel, Láng Vince, Cser Dávid, Pécsi Szebasztián, Farnadi Mátyás, Bakosi Bálint, Koczán Barnabás, Kurucz Benedek, Szigeti Krisztián, Cser Dániel, Fehér Lőrinc

Hirdetések