Nagy Dániel, 2023.06.01. | Úszás

A múlt hét végén Setúbalban a vb-részvétel szempontjából kulcsfontosságú világkupát rendeztek a nyílt vízi úszóknak; az esemény után klubunk sportolójával, Szimcsák Mirával beszélgettünk, aki elmondta, bár „csak” tartalékként utazhat Japánba, elégedett a teljesítményével.

Annak tudatában utazott a portugáliai Setúbalba a magyar nyílt vízi úszóválogatott egyetlen vasasos tagja, Szimcsák Mira, hogy az eredménye függvényében kiharcolhatja a nyári, Fukuokában rendezendő világbajnokságon való részvételt. A képlet egyszerű volt: szombaton a női mezőnyben a magyarok közül a legjobbnak kellett lennie, hogy csatlakozzon a védettséget élvező, már biztosan induló Olasz Annához.

Egy ideig úgy tűnt, Mira érhet be a magyarok közül a legjobb pozícióban, ám végül második lett a „házi versenyben”, Fábián Bettina mögött. Búslakodásra azonban így sincs ok, hiszen az eredménnyel megszerezte a tartaléknak járó helyet, így ott lesz a Japánban rendezendő vb-n. Versenyzőnk másnap ráadásul érmet is ünnepelhetett, méghozzá a legfényesebb fajtából, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf és Fábián Bettina oldalán ugyanis első lett a váltóval.
 


Forrás: World Aquatics
 

„A cél, vagy inkább az álom az volt, hogy tíz kilométeren kijussak a világbajnokságra. Hárman versenyeztünk erre a pozícióra, és végül nem jött össze a siker, ám így is bekerültem tartalékként a vb-csapatba; csalódott nem lehetek, sőt boldog vagyok, jó verseny volt – mondja fiatal úszónk. – A felkészülésem elég érdekesre sikerült, mivel osztályozó vizsgára és érettségire is kellett készülnöm, ráadásul beteg is voltam, emiatt bőven volt kihagyásom. Az utolsó hetekben viszont sikerült a megfelelő formába lendülnöm, úgy is fogalmazhatnék, hogy meglepően jól ment az úszás Setúbalban. Az erőm rendben volt, nem fáradtam el a végére; a negyedik körben ötödik vagy hatodik voltam, ám ezt követően történt egy kisebb helyezkedési malőr, többen összeakadtunk, amivel sok időt vesztettem, az élboly pedig elszakadt tőlünk. A váltó esetében már annak is örültem, hogy az első számúba bekerültem. Mindenki remekül úszott a csapatból, nagyon pozitív élmény volt az aranyérem a második napon!”

A borítókép forrása: MÚSZ


Hirdetések