Jenkei Dániel, 2023.05.24. | Vívás

Nagyüzem van a vívóknál nemzetközi porondon, ráadásul immár az olimpiai kvalifikáció jegyében. Koch Máté Isztambulban lett ezüstérmes, de szót ejtünk az elmúlt időszak további vasasos eredményeiről is összefoglalónkban.

A mögöttünk hagyott hétvégén Isztambulban rendeztek férfi párbajtőr világkupát, egyéniben Koch Máté remekelt, a 352 indulóból álló mezőnyben egészen a döntőig menetelt, szép skalpokat szerezve, és többször is megnyerve az idegek harcát, 15-14-es sikerekkel.

A döntőben aztán a francia Bardenet ellen szintén 14-14-ig fej-fej mellett haladtak, csakhogy ekkor a rutinos ellenfél talált, így Máténak az ezüstérem jutott, amit egyébként mint eredményt cseppet sem sajnált. Nincs is mit, hiszen újra remek formában vív, és megint jelzést adott magáról nemzetközi szinten is.

Nagy Dávid ugyanitt bejutott a legjobb 16 közé, és végül a tizenkettedik pozícióban végzett. Remek teljesítmény ez is!

A csapatversenyben a két vasasos sportolóval, illetve Andrásfi Tiborral és Siklósi Gergellyel felálló magyar négyes az ötödik lett. A spanyolok ellen elveszített negyeddöntő fájhat, de összességében azért nem rossz ez a helyezés, hiszen ne feledjük, ez már tényleg vérre megy, olimpiai kvalifikációs csapatverseny volt a Törökországban rendezett is.

És ha már olimpiai kvalifikáció, egy hétvégével korábban a magyar vívósport fix "eredményhozója", a férfi kardcsapat nyert Madridban világkupát, Szilágyi Áron mellett a megszokott arcokkal, Decsi Tamással, Gémesi Csanáddal és Szatmári Andrással. Az első nagy lépés megvan Párizs felé!

 


fotók: FIE

 

Áron egyébként ezen a versenyen egyéniben a nyolcaddöntőben búcsúzott, de ilyen téren sem kell sokáig keresgélni a kiemelkedő eredményt, hiszen április utolsó napjaiban Szöülban bronzérmet szerzett klasszisunk. 

És ha kard, akkor a női kardozókról, és Katona Renátáról is szót kell ejteni, világbajnokunk az utóbbi időben nem kapott szerepet a csapatversenyek során, egyéniben pedig Grúziában a hatvanadik, míg Dél-Koreában az ötvenedik lett, tehát a főtáblára jutás sikerült számára.


Hirdetések