Gy. Szabó Csilla, 2023.05.17. | Kosárlabda

Több mint húszpontos győzelmet aratott férfi csapatunk a MAFC otthonában, a bronzéremért folyó párharc első mérkőzésén. A két nyert meccses sorozatot így akár már szombaton lezárhatják akadémistáink a Sport11-ben.

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Rájátszás. A 3. helyért. 1. mérkőzés.

MAFC – Vasas Akadémia 65-88 (24-24, 18-25, 14-26, 9-13)

MAFC: Tóth (6), Bordács (22), Komma (10), Buzás (9/6), Pintér (2). Csere: Polgárdy (12/6), Misek, Biber (4), Herló, Matejovics.

Vasas: Andrássy (16), Moravcsik (3), Farkas (6/3), Cseh (11/3), Marcikic (8). Csere: Medve (16/9), Kelemen (3/3), Radics (6), Dormán (6), Fekete (5/3), Bagó (8), Pleesz.


Az alapszakasz utolsó mérkőzését is a MAFC együttese ellen játszottuk, s akkor is a tabella harmadik helyezése volt a tét. A nagy budai rivális, a MAFC nyolc pontos győzelmet aratott ezen a találkozón, s ezzel mi a negyedik helyről vághattunk neki a playoff-nak. Most, a rájátszás végén, azonban a valódi bronzérem lett a tét, amelyet az a csapat a két győzelmet elérő csapat szerez majd meg.

Andrássy Géza sikeres közelijével indult a találkozó, amelyre a házigazdák egy értékesített büntetővel válaszoltak. Cseh Botond révén növeltük az előnyünket, ám a MAFC tartotta a lépést, sőt a 3. perc végén először jutott vezetéshez. Nagy csata folyt a pályán, felváltva estek a kosarak, a 9. perc közepén Medve Máté triplájával alakult ki először nagyobb, hétpontos különbség, szerencsére a mi javunkra. A házigazdák azonban nagyszerű hajrával egyenlítettek a negyed végére.

A második játékrészt ismét vasasos kosár indította, Bagó Martin középtávolról talált be, majd Dormán Balázs értékesítette a javára megítélt két büntetőt, s ezzel négy pontos előnyre tettünk szert (28-24). A 13. percben egy pontra sikerült a házigazdáknak faragniuk a hátrányukat (32-31), ám a folytatásban Radics Gerzson és Andrássy pontjaival gyorsan hétre nőtt a vezetésünk (38-31), a félidőben is pontosan ekkor különbséget mutatott az eredményjelző tábla.


Védekezésünk volt az egyik erősségünk, itt éppen Moravcsik Áron és Marcikic Leon akadályozza meg a MAFC egyik támadását

A szünet után Andrássy adta meg az alaphangot sikeres büntetőivel, s tovább nőtt az előnyünk. Az egyetemisták azonban láthatóan nem adták fel, a 23. perc végére négypontosra csökkentették a hátrányukat. Moravcsik Áron és Andrássy találataival azonban ismét elhúztunk, immáron tizenegy ponttal, amelyből tizenkilenc lett a negyed végére.

Az utolsó játékrészben már kevesebb pont esett, a meccset inkább a küzdelem jellemezte, de még ekkor is növelni tudtuk előnyünket, így huszonhárom ponttal nyertük a MAFC elleni párharc első mérkőzését. Ezzel lépéselőnybe kerültünk,  együttesünk akár már szombaton, hazai pályán megszerezheti a bronzérmet. A mérkőzés 18:30-kor kezdődik a Sport11-ben.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok csapatomnak a győzelemhez. A mai meccsen az volt a kulcs, ahogy a szünet után kijöttünk az öltözőből és lejátszottuk a harmadik negyedet. Az első félidőben túl sok könnyű kosarat és támadó-lepattanót engedtünk át az ellenfelünknek. A másodikban ezzel szemben a MAFC egyetlen egyet szerzett csupán a mi kosarunk alatt. Most jó helyzetben vagyunk, de nem fogjuk lebecsülni a MAFC csapatát szombaton.”

Fotók: hunbasket

 


Hirdetések