Jenkei Dániel, 2023.05.05. | Vízilabda

Véget ért a középszakasz a kiemelt országos vízilabda-bajnokságokban, ificsapatunk a negyedik, a serdülő és a gyermekcsapat pedig egyaránt a hetedik helyen végzett. A legfontosabb, hogy májusban így mindhárom gárdánk ott lesz a nyolcas döntőkben.

Országos Ifjúsági Bajnokság

A tizenegy fordulós középszakaszt a negyedik helyen zárta Bóbis Máté csapata, a mieinket az UVSE, a KSI és a BVSC tudta csak megelőzni, így mögöttünk végzett többek között a Pécs, a Szeged, az FTC, és a Honvéd gárdája is, köszönhetően a remek középszakaszbeli győzelmeknek.

A legfelsőbb korosztály nyolcas döntőjét május 12. és 14. között rendezik a Margitszigeten, a mieink pedig pénteken a Péccsel vívnak egy nagy csatát ígérő negyeddöntőt.
 


fotók: Vasas WP Junior
 

Bóbis Máté, az ificsapat vezetőedzője:

Maximálisan elégedett vagyok a középszakaszban nyújtott teljesítményünkkel, egyértelműen tudtunk előrelépni az őszhöz képest. Hiányosságok még persze vannak, a csapatra jellemző hullámzó játékot sem sikerült még teljesen kiküszöbölni, de értékes győzelmeket arattunk. Kifejezetten büszke vagyok a KSI elleni 7-7-re, ahol végül ötösökkel kaptunk ki, az a meccs is mutatta, hogy sikerült talán közelebb kerülnünk a bajnokság kiemelkedő csapataihoz. A mezőny egyébként nagyon sűrű, hat-hét azonos képességű csapat van, ezért is szép dolog, hogy negyedikek tudtunk lenni. A negyeddöntőben majd a Péccsel játszunk, velük eddig volt egy döntetlenünk és egy egygólos győzelmünk, tehát nyugodtan mondhatom, hogy a pillanatnyi forma fog dönteni. Próbálunk felkészülni megfelelően, kiemelten fókuszálva a védekezésre, hiszen akkor tudunk sikeresek lenni, ha hátul stabilak vagyunk. Emellett szeretném, ha a srácok élveznék ezt a végjátékot, a Margitszigeten, egy kultikus helyen lesz lehetőségük három meccset lejátszani, ami egyfajta jutalom az egész éves teljesítményért. Ha a maximumot tudják hozni, az az eredményben is látszani fog.

Országos Serdülő Bajnokság

Serdülőink számára kevésbé sikerült jól a középszakasz, a közvetlen riválisok ellen szoros csatákban maradtunk alul, de az alapvető célt így is sikerült elérni, hiszen hetedikként bejutottunk a végjátékba. Az ellenfelünk a negyeddöntőben így az alapszakasz második FTC lesz, a Final 8 helyszíne pedig Pécs, május 26. és 28. között.

Homonnai Dániel, a serdülőcsapat vezetőedzője:

- Amikor az alapszakasz után kérdeztek, azt mondtam, elégedett vagyok, a középszakasz után viszont nem tudom ugyanezt elmondani, hiszen nem szerepeltünk jól. Volt több olyan meccs, ami számunkra rangadónak számított, és ezeket sajnos rendre elveszítettük. A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a sérülések és a betegségek folyamatosan sújtottak minket, igazából egyetlen olyan meccset tudok mondani, amikor kompletten tudtunk kiállni. Ettől függetlenül nézzük a pozitívumokat, hiszen a jó alapszakasznak köszönhetően a legjobb nyolc közé jutás sikerült. Pécsett a Fradi ellen játsszuk majd a negyeddöntőt, aminek nyilvánvalóan nem mi vagyunk az esélyesei, számunkra a reális cél az lehet, hogy az öt és nyolcadik között csípjünk meg egy minél előkelőbb helyezést. Komoly fizikális felkészülést végzünk, dolgozunk új taktikai elemeken is, igazából a középszakasz utolsó meccseit is ennek rendeltük alá, így nagyon bízom benne, hogy megfelelő állapotban leszünk a végjátékra. A nyolcas döntő egyébként külön műfaj, pláne egy vidéki hétvége keretében, a srácok és én személy szerint is nagyon várjuk már.

Országos Gyermek Bajnokság

Szintén hetedik lett gyermekcsapatunk, amelynek a középszakasz elején volt egy ellenállhatatlan sorozata, és bár a végére kicsit megtorpantak, ez így is egy remek eredmény. A gyermek nyolcas döntőt majd május 19. és 21. között rendezik a Népligetben, a mieinkre pedig a KSI vár a legjobb nyolc között.

Kovács Róbert, a gyermekcsapat vezetőedzője:

Mindenekelőtt azzal kezdeném, hogy gratulálok a felnőtt csapatnak az Eurokupa-győzelemhez, fantasztikus volt átélni a minden szempontból a régi időket idéző hangulatot a Komjádiban. Ugyanígy gratulálok a saját csapatomnak is, hiszen elértük a nyolcas döntőt. Ez egy nagyon kiegyensúlyozott bajnokság volt idén, mi pedig egy ötgyőzelmes sorozattal viszonylag korán be tudtuk biztosítani a helyünket a nyolc között. Onnantól kezdve az volt a cél, hogy minél jobb pozíciót foglaljunk el ezen belül, végül hetedikek lettünk, aminél egy kicsit akár jobb is lehetett volna, de elfáradtunk a végére. Ebben benne volt az is, hogy Máltán részt vettünk egy nagyon hasznos húsvéti felkészülési tornán, és utána fordultunk rá a középszakasz intenzív hajrájára. Mentálisan ezt még nem teljesen bírtuk el, de ettől függetlenül láttam folyamatosan pozitív jeleket a csapaton, és tapintható a fejlődés is. Mondhatjuk, hogy a nyolcas döntő egyfajta örömjáték lehet, ki kell élvezni minden percét, ami persze nem azt jelenti, hogy feltett kézzel megyünk majd vízbe a KSI elleni negyeddöntőben. Mindenesetre teher nem lesz rajtunk, és próbáljuk a legjobb formánkat hozni, ezt szolgálja az a minialapozás is, aminek most a közepén járunk.

Hirdetések