Gy. Szabó Csilla, 2023.05.03. | Kosárlabda

Fájdalmas vereséget szenvedett férfi NBI/B-s csapatunk az elődöntő első találkozóján Pécsett. Az alapszakaszban a tabella élén végző Rátgéber Akadémia ellen mind támadásban, mind pedig védekezésben sokat hibáztunk. A sorozat szombaton, a Sport11-ben folytatódik.

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Playoff. Elődöntő. 1. mérkőzés.

NKA Pécs – Vasas Akadémia 83-59 (18-23, 30-8, 16-21, 19-7)

NKA: Meleg (16), Kerpel-Fronius (3/3), Djordjevic (11/3), Kollár (11/3), Kovács. Csere: Lados (28/12), Meszlényi, Benke (6/3), Sherer (7), Rátvay (1).

Vasas: Moravcsik (18/6), Fekete (5/3), Kelemen (3), Andrássy (2), Radics (4). Csere: Farkas (6/6), Cseh (4), Medve (7/3), Bagó (8), Pleesz, Dormán (2), Marcikic.


Pécsett kezdtük meg az elődöntős párharcot, az alapszakaszban legjobban teljesítő, a bennünket is kétszer legyőző Rátgéber Akadémia felnőtt férfi csapata ellen.

Andrássy Géza már az első támadásból vezetést szerzett, remekül forgolódott a palánk alatt, és talált be a pécsi védők sűrűjében. Őt Radics Gerzson követte az ellene megítélt büntetők egyikének értékesítésével. Közel két percet kellett várni a hazaiak első kosarára, majd 10-10-ig fej fej mellett haladt a két a csapat. Ezt követően egyre pontosabban támadtunk, s a 9. percre, Dormán Balázs büntetőivel alakult ki az addigi legnagyobb, hétpontos előnyünk (21-14). A negyedet végül megnyugtató ötpontos vezetéssel zártuk.

A második játékrészt azonban a pécsiek kezdték jobban. Hibáinkat kihasználva, két perc alatt három gyors és sikeres támadást vezettek ellenünk, s ezzel nemcsak kiegyenlítettek, de vezetéshez is jutottak. Első kosarunkat a negyedik percben, Farkas Attila szerezte egy távoli dobással. Ezt követően Radics értékesítette az egyik büntetőjét. A folytatásban eleinte még tartottuk magunkat, ám szép lassan egyre jelentősebb vezetéshez jutottak a házigazdák. Egyre több hibát vétettünk, s míg nekünk szinte semmi nem jött be, a pécsiek bármilyen távolságból próbálkozhattak. Sikerrel. A félidőre tizenhét pontos vezetést szerzett az NKA.

A pihenő sem segített együttesünknek, a 24. percre már a húszpontot is meghaladta a hátrányunk (56-33). Ekkor Farkas hárompontosával mintha megtört volna a jég, Cseh Botond, Fekete Viktor, Moravcsik Áron és Kelemen Ádám kosaraival nyolc pontra feljöttünk (60-52). Az utolsó percek azonban ismét a házigazdáké voltak, így tizenkét pontos hátrányból várhattuk a hajrát.


Bagó Martin (22) harcol a labdáért az elődöntő első mérkőzésén Pécsett

A negyedik negyed sajnos ismét nagyon rosszul sikerült a számunkra, alig szereztünk kosarat, s végül huszonnégy pontos vereséget szenvedtünk.

A három győzelemig tartó sorozat második találkozóját szombaton este 18:30-as kezdéssel, a Sport11-ben játssza a két együttes.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a Rátgébernek! Idegenben kikaptunk, az állás tehát egy-nulla a pécsieknek. Kielemezzük a mérkőzést, megnézzük miben kell fejlődnünk, s persze azt is, miben voltunk jók. Találkozunk szombaton!”

Fotók: NKA Pécs


Hirdetések