Nagy Dániel, 2023.04.23. | Kézilabda

Remekül kezdtük a félév talán legfontosabb mérkőzését, a Kozármisleny KA elleni rangadót, és bár a hajrá izgalmasan alakult, végig vezetve szereztük meg idegenben a két pontot, amivel – négy fordulóval az NB I/B vége előtt – újra vezetjük a tabellát.

NB I/B, 25. forduló

Kozármisleny KA–Vasas SC 21–25  (8–13)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Domokos 2, Pénzes 7, Speth 3, Dombi 3, Szilovics 4, Oláh 1. Cserék: Györfi 3, Lengyel 1, Imrei 1, Bánhidi, Gaschler, Böhm, Nagy Zs, Blaubacher, Kurucz (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/6 , ill. 3/2  


Vasárnap este az NB I/B tabelláját vezető Kozármisleny KA csapatához látogatott a második helyen álló együttesünk, hogy pályára lépjen a félév talán legnagyobb rangadóján. A 25. fordulónak kétpontos hátrányból futottunk neki, azzal a tudattal, hogy győzelem esetén visszavesszük az első helyet, emellett óriási lépést teszünk a feljutás irányába.

A meccs beharangozójában Lengyel Eszter a védekezés fontosságát is hangsúlyozta, ennek megfelelően futott ki a csapatunk a bajnokira: az első négy percben nem kaptunk gólt, mi viszont dobtunk hármat; a komáromi meccsünkhöz hasonló kezdést figyelhettünk. Dombi Katalin oroszlánrészt vállalt a gyorsan kialakított előny felépítésében, háromszor is betalált hét perc alatt. Gyors egymásutánban Speth Evelin is duplázott, 7–3-ra húztunk el, ami után közel hat percig egyik fél sem tudott eredményes lenni, kapusunk, Zsigmond Panna bravúrjait viszont sorban jegyezhettük fel. A gólcsendet végül mi törtük meg, majd fokozatosan növeltük az előnyt, ami öt perccel a félidő vége előtt hétre nyúlt, Györfi Dóra bombájával. Még az utolsó fél percben is esett egy gyors gólváltás, majd időn túli szabaddobást kaptunk, amivel Speth eltalálta az egyik, sorfalban álló hazai játékost; átlövőnk érthetetlen módon piros lapot kapott, ami nem hiányzott a félidő végére, ettől függetlenül a 13–8-as vezetésnek örülhettünk.
 


Közös öröm, a csapatot messzire elkísérő szurkolóinkkal
 

A második játékrész elején picit beragadtunk, három gólra zárkózott a Kozármisleny, ám Pénzes Laura heteseivel hamar visszaállítottuk a félidei különbséget. Ez a folytatásban is sokáig négy-öt gól körül mozgott, így egészen az utolsó negyedóráig nem kellett izgulnunk. Akkor Lengyelnek köszönhetően ismét hat góllal léptünk el, ám megálltunk támadásban, nagyjából nyolc percen át nem tudtunk gólt dobni, míg a hazaiak sorozatban ötször is betaláltak, Penszki Gergely időkérése azonban felrázta a lányokat. Szilovics Fanni két kulcsfontosságú góllal jelentkezett, Pénzes és Domokos Dalma találatai pedig eldöntötték a találkozót; 25–21-re nyertünk, kezdődhetett a (mini) ünneplés.

A sikernek hála négy fordulóval a bajnokság vége előtt visszavettük a tabellán a vezetést, jobb egymás elleni eredménnyel vezetünk a szintén 38 ponttal álló Kozármisleny előtt, míg a harmadik helyen 37 egységgel érkezik a Szombathelyi KKA. A jövő héten visszatérünk a csarnokunkba, rendhagyó módon pénteken 17 órakor kezdünk a Gárdony-Pázmánd NKK ellen.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Motiváció! Felkészültség! Hit! Az egész heti edzésmunkát látva éreztük, hogy újra a terveink szerint tudunk majd teljesíteni. A meccs előtt mondtam az öltözőben, hogy a héten már az első edzésen elkezdtük megnyerni a mérkőzést. Olyan hittel és egymás iránti bizalommal dolgoztunk végig a héten, hogy a végén be is bizonyosodott: újabb győzelem lett belőle. Végtelenül felkészült és nagyon nemes ellenfél otthonában sikerült győzni. Olyan taktikai csata volt a pályán, amit Laci barátommal (Gyulai László, a Kozármisleny edzője – A szerk.) vívtunk, amiért érdemes a pálya szélén állni. A két szurkolótábor pedig fantasztikus hangulatot teremtett, és büszke vagyok a csapatomra, hogy a végén a mieink örülhettek felhőtlenül. Akkor sem ingott meg az egységünk, amikor Speth Evelint – jogtalanul – elveszítettük; jól reagáltak a játékosok a pályán történtekre.”


Hirdetések