Nagy Dániel, 2023.04.20. | Birkózás

Fiatal birkózóink továbbra sem lassítanak: néhány nappal ezelőtt dorogi és wolfurti versenyen gyűjtötték az érmeket, az előbbi ráadásul – kötöttfogású válogatóként – kiemelt fontossággal bírt.

Dorogon rendezték a múlt hét végén az U17-es kötöttfogású birkózók válogatóját, amelyen nemzetközi mezőnyben küzdhettek a legjobb magyar fiatalok. Tótok Péter nagy reményekkel vágott neki a viadalnak, hiszen az első válogatón aranyérmet szerzett, és – legnagyobb örömünkre – most sem adta alább: a Fekete Gyémánt-kupán az 51 kilogrammosok között nem lehetett megállítani, míg Farnadi Mátyás (55 kg) az elődöntőben, majd a bronzmeccsen kikapott, ötödik lett.

Az U17-es szabadfogású versenyzők közül Munk Maja arany-, Arszunkaev Ahmad ezüst-, Tóvölgyi Marcell pedig bronzérmet szerzett Wolfurtban, míg az U20-asok között Pók Karolina és Arszunkaev Musza is a dobogó tetejére állhatott fel, Rosz Roland második lett.


Balról: Arszunkaev Musza, Rosz Roland és Pók Karolina
 

„Tótok Peti gyakorlatilag bebiztosította a válogatottbeli helyét a sikerrel, hiszen duplázott, míg a legnagyobb riválisa negyedik lett – mondja szakosztályunk igazgatója, Ubránkovics Csaba. – Nagyon szépen birkózott: cseh, ukrán és hazai indulóval is szembe került, de magabiztosan teljesített; a viadalon egyébként tizenegy nemzet állt szőnyegre, összesen több mint százötven fiatal. Bármilyen más eredmény csalódás lett volna Peti esetében, vártuk tőle a győzelmet; nála inkább az Eb lesz a kulcs, éremesélyesként indulhat majd el. A wolfurti verseny a dorogihoz képest visszafogottabb mezőnnyel zajlott, hozták a papírformát a fiatalok.”


Hirdetések