Gy. Szabó Csilla, 2023.04.19. | Kosárlabda

Szinte tökéletes három negyedet produkált női élvonalbeli együttesünk a hetedik helyért vívott párharc második találkozóján. A hajrában ugyan váratlan hullámvölgybe kerültek akadémistáink, ám a korábban szerzett nagy előnynek köszönhetően így sem forgott veszélyben a győzelem. A 2022/23-as szezont tehát a hetedik helyen zárták.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Rájátszás az 7-8. helyért. 2. mérkőzés.

Vasas Akadémia − E.On ELTE BEAC 76-66 (20-9, 22-19, 17-11, 17-27)

Vasas: Smailbegovic (13), Tóth (9), Madár E. (5/3), Szerencsés (2), Nunn (14). Csere: Pardee (19/15), Salamon (5/3), Budácsik (6), Madár K. (2), Láng-Miticzky (1), Van Rijs, Gelei.

BEAC: Angyal (5/3), Green (21/6), Vojtulek (10), Tóth (7/3), Milkovics (5). Csere: Koch (14/12), Katona (2), Juhász (2), Radócz, Zsamar.


A BEAC ellen idegenben aratott szombat esti győzelem kellő önbizalommal látta el női élvonalbeli együttesünket, éppen ezért szerdán a végső siker reményében fogadták akadémistáink ellenfelüket Pasaréten.

A találkozó minden várakozásunkat felülmúlóan indult, Smailbegovic Nadja és Schaquilla Nunn kosaraival 8-0-as rohammal leptük meg a BEAC-ot. A lendület a folytatásban is megmaradt, ekkor Katrina Pardee is csatlakozott a pontszerzésbe, s bár már tizennégy ponttal is vezettünk, végül tizeneggyel nyertük az első negyedet.

A második játékrészben is mi irányítottuk a játékot, Pardee mellett, Tóth Orsolya, Budácsik Dorottya, Smailbegovic és Madár Kata egyaránt kivette a részét a sikeres támadásokból. A szünetre már tizennégy pontos előnnyel vonulhattuk.

A pihenő után még nagyobb fordulatra kapcsoltak akadémistáink, Nunn egymás után szerezte a pontokat, s a 28. percben ő állította be a húsz pontos különbséget is 56-36-os vezetésnél. Ezt a nagyarányú előnyt a negyed végéig sikerült megőriznünk.


A BEAC ellen jól zárt a Vasas védelem

A hajrában azonban váratlan fordulat következett, a 33. perc végére tizenegy pontosra csökkent az előnyünk (60-49), Smailbegovicnak és Tóthnak köszönhetően azonban ekkor még sikerült tartani a magabiztos vezetésünket. A folytatásban azonban ez egyre csökkent, a 37. percben már csak nyolc pont volt az előnyünk. Smailbegovic és Pardee szerencsére a folytatásban rendre válaszolt a vendégek kosaraira, így végül tíz ponttal megnyertük a találkozót, s vele a hetedik helyet.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Természetesen boldog vagyok, hogy két mérkőzés alatt sikerült megnyernünk a párharcot. Fárasztó és nehéz időszakon vagyunk túl, jót tett a csapatnak, hogy győzelemmel zártuk a szezont. Az idei év során sok dolog hátráltatott minket, úgy érzem, jobb helyezést is el tudtunk volna érni, de a kosárlabda már csak ilyen. Elégedettnek kell lennünk a hetedik helyezéssel, hiszen a Vasas Akadémia az idei évben is bebizonyította, hogy fiatal játékosokkal is lehet szép eredményt elérni. Ezzel a mentalitással kell a jövőben is folytatnunk a munkát.”

Katrina Pardee, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, magabiztosak és agresszívak voltunk. Talán minket is meglepett a kialakult különbség, ami miatt egy kicsit bele is aludtunk a végjátékba. Szerencsére rendezni tudtuk a sorokat és hazai pályán zártuk le az idei bajnokságot.

Fotók: hunbasket


Hirdetések