Gy. Szabó Csilla, 2023.03.26. | Kosárlabda

Rossz kezdés után, egy lehengerlő második negyedet követően, szépen lassan fogytunk el a mérkőzés végére a DEAC U23 ellen. Pedig a negyedik játékrész elején még úgy tűnt, tartani tudjuk szerény vezetésünket. Az alapszakasz utolsó találkozóján, jövő vasárnap, a MAFC otthonába látogatunk.

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 25. forduló.

Vasas Akadémia – DEAC U23 69-77 (13-21, 26-12, 16-16, 14-28)

Vasas: Medve (6/6), Moravcsik (15/6), Andrássy (7/3), Fekete (3/3), Kelemen. Csere: Cseh (17), Radics (6), Farkas (5/3), Bagó (8), Dormán (1), Pleesz (1).

DEAC: Gáspár (17/6), Balázsi, Kenéz (19), Neuwirth (11/6), Fábián (2). Csere: Pollák (17/3), Várszegi (7/6), Czermann (2), Ságodi (2), Högye, Hegedüs.


Az alapszakasz utolsóelőtti találkozóján a rájátszásban való részvétel miatt már nem kellett aggódnia Stephen Arigbabu tanítványainak, a folytatás szempontjából azonban korántsem volt mindegy milyen szellemben, és milyen eredményekkel a háta mögött vághat majd neki együttesünk a play-offnak.

Döcögősen indult számunkra a találkozó, a vendégek szerezték az első kosarat. Moravcsik Áron válaszolt, majd az újabb két sikeres debreceni dobásra Andrássy Géza. Az egyetemisták azonban robogtak tovább, amikor hét pontra elléptek (12-5), akkor időt is kért Arigbabu mester, s gyorsan be is cserélt három fiatalt. Cseh Botond azonnal büntetőt harcolt ki, s mindkettőt értékesítette, a debreceniek azonban egy duplával és triplával válaszoltak, s ezzel tíz pontosra nőtt az előnyük (17-7). A dobószázalékunk igen alacsony volt, mindössze 20, míg a vendégek kísérleteink több mint fele bizonyult jónak (58,3%). A játékrész második felében Cseh és Bagó Martin büntetőinek köszönhetően tartottuk magunkat, de így is nyolcpontos hátrányba kerültünk a negyed végére.

A koreográfia a második negyedben elején sem változott, sőt ekkor már húsz százaléknál is rosszabbul értékesítettük a helyzeteinket. A 14. perc végén azonban Moravcsik két duplája és egy triplája, valamint Cseh kétpontosa révén sikerült fordítani, s végre egypontos vezetéshez jutni. A debreceni válasz most sem maradt el, de legalább túl nagy különbség nem alakult ki a két csapat között. Az újabb egyenlítéshez nem is kellett több, mint Medve Máté jól irányzott távolija (31-31). Ezzel be is indult a gépezet. Moravcsik, Fekete Viktor és Bagó kosaraival megfordult az eredmény és mi jutottunk hatpontos előnyhöz, amit meg is őriztünk a szünetig.


Moravcsik Áron (6) szerint a második félidőre ötlettelenné vált a játékunk

A pihenőt követően Farkas Attila is feliratkozott a pontszerzők listájára, s az addigi legnagyobb, nyolcpontos vezetéshez jutottunk. De a DEAC sem hagyta magát, és két és fél perc alatt egyenlített (41-41). Ekkor ismét Farkas volt eredményes, igaz ezúttal a hárompontoson kívülről, majd Radics Gerzson, Pleesz Ádám, Medve és Cseh találataival 52-41-es vezetéshez jutottunk a 27. perc közepére. A negyed végén ismét feljöttek a vendégek, de ennek ellenére megőriztünk hat pontot az előnyünkből.

A negyedik negyedben folytatódott a kiélezett küzdelem, előnyünk percről percre csökkent, a 35.-ben egyetlen pontocskára fogyott (62-61). Stephen Arigbabu azonnal időt is kért. A vendégek egyenlítését azonban ez sem állíthatta meg, két perccel a meccs vége előtt pedig már hárommal vezettek, amit az idő múlásával tovább növeltek. Az utolsó percnek négy pontos hátránnyal mentünk neki, a debreceni Neuwirth sikeres büntetői azonban meghiúsították az egyenlítési álmainkat.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a DEAC-nak a győzelemhez. Rossz kezdés után, találtunk vissza a helyes útra, és újra irányításunk alá vontuk a mérkőzést. Ám azt a teljesítményt, amellyel visszajöttünk a meccsbe, nem tudtuk hosszan tartani. Emiatt nem is érdemeltünk ma győzelmet.”

Moravcsik Áron, a Vasas Akadémia játékosa:

„Először is gratulálok az ellenfélnek, megérdemelt győzelmet aratott. Egyedül a második negyedben játszottunk úgy, ahogy azt elterveztük, és ahogy az hazai pályán illendő lett volna. A második félidőre teljesen ötlettelenné vált a játékunk, amiben nyilván én is felelős vagyok. Egy meccs van még hátra az alapszakaszból, amelyen ennél jobb teljesítményt kell majd nyújtanunk, elől-hátul egyaránt. Ahogy a rájátszásra is fel kell javulnunk, hogyha komoly célokért szeretnénk küzdeni. Mostantól ez kell, hogy a szemünk előtt lebegjen, mert nincs sok időnk!”

Fotók: Vasas Akadémia


Hirdetések