Nagy Dániel, 2023.03.25. | Kézilabda

Nem volt ellenszer a játékunkra a második félidőben, tizenegy góllal vertük hazai pályán az Algyő csapatát az NB I/B 22. fordulójában.

NB I/B, 22. forduló

Vasas SC–Levendula Hotel Algyő 39–28 (18–17)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Domokos 3, Pénzes 4, Speth 2, Dombi 2, Szilovics 10, Oláh 2. Cserék: Lengyel 6, Imrei 5, Bánhidi 2, Blaubacher 1, Gaschler 1, Sárkány 1, Györfi, Nagy Zs., Kurucz (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 6 perc  
Hétméteresek: 3/2 , ill. 4/3  


Mindkét pont Egerben maradt a múlt hét végi rangadón, így a korábbinál is szorosabbá vált a versenyfutás az NB I/B feljutó helyeiért: a Kozármisleny két ponttal elhúzott az élen, míg a második helyen álló csapatunkat karnyújtásnyira közelítették meg az egriek és a szombathelyiek is. Hét forduló maradt az NB I/B évadából, több hiba már nem nagyon fér bele az élvonalbeli álmokat dédelgető együtteseknek. A sorozat első állomásaként a tabellán hetedik Levendula Hotel Algyő gárdáját fogadtuk szombat este a csarnokunkban.

Az első percben két lövésünk is volt, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg, amire Szilovics Fanni gyors gólokkal válaszolt. Az említett átlövőnk mellett Domokos Dalma is remekül kezdett, az első kilenc találatunkból hetet ők ketten vállaltak, 9–6 állt az eredményjelzőn ekkor. Az algyőiek folyamatosan közelítettek, ám többször is vissza tudtuk állítani a háromgólos különbséget, a 25. percre viszont elfogyott az előny, 15–15-nél utolértek minket, a játékrész hajrájában pedig fej-fej mellett haladtak a felek – 18–17-es vezetéssel vonulhattunk a szünetre, ám – főleg a védekezés terén –  hagyott kívánnivalót maga után a játékrész.
 


 

Alig kezdődött el a második félidő, amikor 19–19-nél a meccs lendületét szokatlan jelenet törte meg: Pénzes Laura lövése után a labda a felső kapufán csattant, majd a tetőszerkezeten talált menedéket; a rövid intermezzót fordulópontként is elkönyvelhetjük, hiszen innentől a mi akaratunk érvényesült. A vendégek közel hét percen át nem tudtak a kapunkba találni, mi viszont továbbra sem lassítottunk a góllövés terén, így hamar megnyugtató előnybe kerültünk. Imrei Réka remekül szállt be a meccsbe, sorban értékesítette a lehetőségeit, majd Szilovics, Pénzes és Lengyel Eszter időszaka következett, a találataikkal negyedórával a végső dudaszó előtt már nyolc egységnyi volt a különbség. Lengyelt a 48. percben kapusunk, Kurucz Annamária pontosan indította, a szélsőnk pedig megszerezte a 30. gólunkat; a lényegi kérdés eldőlt, a hajrára már csak a különbség maradt kérdőjeles. Az végül tizenegy lett, a padról érkező játékosaink is hozzátették a magukét; fontos győzelmet szereztünk, amivel a Kozármisleny legközelebbi meccséig biztosan visszavettük a vezetést a tabellán.

Jövő vasárnap Tatabányára látogatunk, ahol a Komáromi VSE együttesével csapunk össze az NB I/B 23. fordulójában; a kezdés 18 óra.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Gratulálok a lányoknak a mai küzdőszellemhez és a győzelemhez. Az első félidőben a védekezésünkben komoly problémák voltak, lábbal és fejben is lassúak voltunk, nem a megbeszéltek szerint játszottunk. A védekezésváltással, annak mozgékonyabbá és agresszívabbá tételével tudtuk ilyen arányban megnyerni a meccset. Támadásban szerencsére régóta nincs problémánk, a defenzív oldalon kellett rendet tennünk.”

Pénzes Laura: „Az egri bajnoki után maradt bennünk dac, extra motivációval mentünk neki ennek a meccsnek, hogy kijavítsuk az egy hete vétett hibáinkat. Az első játékrész döcögősen ment, a szünetben viszont rendbe tettük a dolgainkat, úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy mindent beleadunk a folytatásba; védekezést váltottunk, gyorsabb lett a játékunk, ez volt a kulcsa a győzelmünknek.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések