Nagy Dániel, 2023.03.22. | Úszás

Tizenkilenc éves úszónkat, Szimcsák Mirát kérdeztük a nemrégiben Izraelben rendezett nyílt vízi Európa-kupával kapcsolatban, amivel élesben is elkezdte a hangolást az esztendő legfontosabb megméretéseire.

Az izraeli Eilatban kezdődött el néhány nappal ezelőtt a 2023-as nyílt vízi idény, a versenyzők 10 km-es Európa-kupa-futamon mérhették össze a tudásukat, a viadalról pedig az ausztrál  úszók sem hiányoztak, akik vendégként csatlakoztak a kontinens legjobbjaihoz, házi válogatóversenyt tartva.

A mezőnyből nem hiányozhatott a remek tavalyi évet záró úszónk, Szimcsák Mira sem, aki 2022-ben a junior vb-n és Eb-n összesen négy érmet (köztük két aranyat) gyűjtött. Az újévnek komoly reményekkel vágott neki, hiszen továbbra is esélyes a felnőtt-világbajnokságon való részvételre, a kvalifikáció előtt pedig remek „év eleji” erőfelmérő volt az eilati Európa-kupa, amin Mira végül az európaiak között a 10. helyen végzett.

„Évadindító verseny volt ez, ilyenkor pedig a szokásosnál is nehezebb az esélylatolgatás, hiszen a legtöbben a szokásosnál rosszabb formában szoktak úszni; ettől függetlenül kíváncsian vártam, nekem hogyan sikerül, hiszen jó visszajelzés a folytatás előtt – mondja a fiatal úszónk. – Nehéz verseny volt, picit jobban is mehetett volna, de a korai szakaszhoz mérten rendben ment a versenyzés, persze számos elemen kell még javítani a folytatás előtt. Május végén lesz a válogatóverseny a setúbali világkupán, ami eldönti majd, hogy kik utazhatnak a vb-re; ez az Európa-kupa egészen jó előjel a későbbiekre nézve. Pár napja már Tenerifén készülök edzőtáborban, három hetet töltünk el itt, majd jön a medencés felnőtt ob, utána pedig utazunk Portugáliába.”


Hirdetések