Gy. Szabó Csilla, 2023.03.08. | Curling

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zártak együtteseink a vegyes csapatok országos bajnokságán, ám a második helyezett Team Tatárban két, a negyedik Jég Sárgányokban pedig három Vasas játékos is jégre lépett a Kamaraerdei Curling Centrumban.

Két hétvége alatt, kilenc vegyes csapat mérkőzött meg egymással az idei országos bajnokságon. A Vasas Mix, amely 2021-ben ugyanebben a felállásban nyerte az ob-t, az alapszakaszt két győzelemmel és egy vereséggel zárta, a rájátszás első találkozóján pedig 5-4-es vereséget szenvedett a Team Tatártól, így már csak a harmadik helyért játszhatott. A Jég Sárgányok elleni bronzmeccsen viszont jó játékkal, 7-4-re nyertek, s lettek bronzérmesek.

„A Vasas Mixnek most nem ment olyan jól, mint ahogy azt vártuk, de így is örülünk a bronzéremnek – értékelt Dencső Blanka szakosztályigazgató, a harmadik helyezett csapat játékosa. – Szakvezetőként azonban kifejezetten büszke vagyok arra, hogy teljes csapataink mellett a második és a negyedik helyezett együttesben is voltak játékosaink, nem is kevesen. Ez a szakosztályunk erejét mutatja, ahogyan az is, hogy valamennyien igen színvonalas meccseket játszottunk. A négyes döntőbe egyébként három korábbi bajnokcsapat került, tehát tényleg nagy volt a küzdelem a dobogós helyezésekért.”

A Vasas Hasas már az alapszakaszban két vereséget könyvelhetett el, ezért az ötödik helyért játszhatott az SSC Mix ellen. A helyosztón végül 7-5-re nyert a Béres Alexandra körül újjáalakult családi csapat, amelyet Jakab Zoltán szakosztályunk utánpótlásedzője erősített parádés játékkal.


Barna Panna, édesanyja Béres Alexandra óvó tekintete mellett indítja útjára a követ

„Óriási öröm volt számomra, hogy nyolc év után újra jégre állhattam, ráadásul a szívemhez legközelebb álló csapattal, a családommal, valamint kislányom edzőjével – osztotta meg velünk a visszatérés boldogságát Béres Alexandra, aki két különböző kategóriában összesen tizenkétszer nyert országos bajnokságot korábban. – Ez a verseny nemcsak kikapcsolódás volt a számunkra, de valódi sportélmény is.”

Az ezüstérmes Team Tatár tagjaként lépett jégre Joó Linda, a Vasas felnőtt és junior-válogatott curlingese, aki szokásához híven most is győzelem reményében vágott neki a két hétvégének.

Összességében úgy érzem, hogy játszhattam volna jobban is, nem értem el a tőlem megszokott átlagot. Abban, hogy ezüstérmesek lettünk szerintem ennek nagy rész volt, ha jobb formában vagyok, Lőrincnek is könnyebb dobásai lehettek volna a végén. Szerettem volna nyerni, de most így alakult. S mivel az ellenfél tényleg jobb volt nálunk, nem is szabad ezen keseregni” – foglalta össze az ezüstéremmel kapcsolatos érzelmeit Joó Linda.


Joó Linda és Kalocsai-van Dorp Vera (piros melegítőben balról jobbra) a Team Tatárral lett ezüstérmes

Vegyes csapatok országos bajnoksága. Budapest. Kamaraerdei Curling Centrum.
1. FTC Hammer Time 2. Team Tatár (Kalocsai-van Dorp Vera, Kalocsay Ottó, Joó Linda, Tatár Lőrinc) 3. Vasas Mix (Dencső Blanka, Szabó Gergely, Szekeres Ildikó, Nagy György) 4. Jég Sárgányok (Tóth Teodóra, Mercz Dóra, Lendvay Tamás, Besnicz Péter) 5. Vasas Hasas (Barna Panna, Béres Alexandra, Barna Krisztián, Jakab Zoltán).


Hirdetések