Nagy Dániel, 2023.03.02. | Birkózás

Klubunk fiatal birkózói folytatták az év eleji az eredményes szereplést, Lengyelországból és Horvátországból is érmekkel tértek haza, emellett volt, aki a diák II-es korosztály országos bajnokságán diadalmaskodott.

Több külföldi versenyen is szőnyegre léptek a birkózószakosztályunk fiatal versenyzői az előző héten. Hatan közülük lengyelországi szabadfogású serdülőversenyen állhattak fel a dobogó legfelső fokára: a február közepén diák I-es korosztályú országos bajnokságot nyerő Pécsi Szebasztián az idősebbek között sem talált legyőzőre, hozzá hasonlóan Sillei Janka is fiatalabbként szerzett aranyérmet az eseményen, mellettük az egyaránt serdülő Láng Vince, Kiryl Shumeiko, Cser Dániel és Cser Dávid is győzelmet ünnepelhetett.

A már emlegetett diák I-es bajnoki cím után a szabadfogású diák II-esek között is született Vasas-siker: Jónás Benett végzett az első helyen.
 


Jónás Benett a dobogó tetején 
 

A horvátországi kadétversenyen a kötöttfogású Tótok Péter szerzett aranyérmet, a lányok között pedig Munk Maja nyakába bronzot akasztottak.
 


Tótok Péterrel (középen) nem bírtak Horvátországban
 

„A lengyelországi mezőny nem volt extraerős, ám mindenki tudott legalább egy olyan színvonalú meccsen birkózni, amilyet az indulás előtt szerettünk volna. A jövő heti korosztályos válogató előtt kiváló felmérő volt, ráadásul a csapatversenyt is megnyertük, így elégedettek lehetünk – mondja Wöller Gergő, szakosztályunk edzője. – Zágrábban a válogatottal versenyeztek a fiataljaink, Tótok Peti magabiztosan hozta mindhárom meccsét. Maja az elődöntőben Európa-bajnok magyar ellenféltől kapott ki, az ő eredménye is kellemes meglepetés, a legnagyobbat azonban Jónás Benett »robbantotta«, aki az elképesztő szorgalmának és akaratának köszönhetően állhatott fel a diák II-es ob dobogójának tetejére. Határozott, fegyelmezett birkózást mutatott be, büszkék vagyunk rá!”


Hirdetések