Jenkei Dániel, 2023.02.27. | Birkózás

Birkózószakosztályunk elnöke, klubunk elnökségi tagja kerek születésnapját ünnepli. Isten éltesse sokáig!

- A kerek évfordulók önmagában annyira nem foglalkoztatnak, de azért ilyenkor már érzi az ember, hogy véglegesen lezárult egy fejezet az életében. Egyébként szerencsére jól vagyok, és amíg bírom, számíthat rám a Vasas család és a birkózószakosztály a továbbiakban is. Komoly szakmai munka zajlik a Fáy utcában a napjainkban is, a nemzetközi trendeknek megfelelően elsősorban szabadfogásban próbálunk építkezni, még akkor is, ha Magyarországon nem feltétlenül ez a szakág jelenti a prioritást. Én mindenesetre látok benne fantáziát abszolút. A múlt öröksége is kötelez minket arra, hogy építsük a jövőt, ennek kapcsán maradandó élmény volt a szakosztály tavalyi, 110. születésnapja, ahol összejöttek a régi legendáink - mondta el nekünk az ünnepelt, amikor kerek születésnapján köszöntöttük.
 


 

Kacsó Tibor, klubunk aranygyűrűse évtizedek óta támogatja hűségesen a szakosztályt, megkérdőjelezhetetlen érdemei vannak így abban, hogy a mai napig sikeres a Vasas birkózása. Magával a sportággal pedig már kisgyermekként megfertőződött. Erről egy korábbi beszélgetésünk során így mesélt:

- Csenevész gyerek voltam, édesanyám tízéves koromban valószínűleg azzal a céllal vitt le a Honvéd birkózótermébe, hogy megerősödjek, ám egy életre szóló szerelem lett ebből. Később az edzőmet követve Csepelre kerültem, majd az aktív versenyzést abbahagyva, különféle vállalkozásokat indítottam el, amiknek a hasznából rövidesen már támogatni is tudtam szeretett sportágamat. 2000-ben Bódi Jenő csábított a Vasashoz, aki korábban kollégiumi társam volt.


A Vasas család nevében még nagyon sok élményt és sok sikeres évtizedet, no és persze nagyon boldog születésnapot kívánunk Kacsó Tibornak!


Hirdetések