Gy. Szabó Csilla, 2023.02.19. | Kosárlabda

Fővárosi rangadót nyert a Vasas Akadémia női élvonalbeli együttese vasárnap este a BEAC ellen. Többen is kiemelkedő egyéni teljesítménnyel járultak hozzá a csapat sikeréhez, Milos Pavlovic vezetőedző szerint azonban csak most jön a neheze.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 19. forduló.
Vasas Akadémia
− E.ON ELTE BEAC 81-69 (19-26, 25-11, 15-13, 22-19)

Vasas: Madár E. (16/3), Papp (22/9), Pardee (19/15), Nunn (11), Smailbegovic (3). Csere: Tóth (8), Szerencsés (2), Budácsik, Madár K.

BEAC: Vojtulek (18/3), Green (18/6), Angyal (20/3), Radócz (7), Milkovics. Csere: Juhász (6), Zsámár, Koch, Orosz.


Igazi presztízscsata várt akadémistáinkra vasárnap este Pasaréten. Az egyik legnagyobb fővárosi vetélytársunk, a tabella hatodik helyén álló BEAC látogatott otthonunkba. A hétközi Killik László Magyar Kupa negyeddöntőjében mindkét együttes vereséget szenvedett, így hasonló lelkiállapotban készülhettek a bajnoki rangadóra.

Az első pontot a vendégek szerezték, ám Papp Klaudia gyorsan válaszolt, s ezzel vezetéshez jutottunk. A folytatásban hol itt, hol ott volt az előny, a negyed felénél, 15-10-nél sikerült az első jelentősebb, öt pontos vezetést kiharcolnunk. A vendégek azonban egyre pontosabban céloztak, majd a nyolcadik és a tizedik perc eleje között úgy szereztek kilenc pontot, hogy mi eggyel sem tudtunk rá válaszolni. Így jutottak hat pontos vezetéshez, a negyedet pedig héttel zárták.

A második játékrész azonban már a miénk volt. Schaquilla Nunn büntetőivel indultak meg akadémistáink, és támadásról támadásra, módszeresen dolgozták le a hátrányukat. A tizennegyedik percben az addig is remeklő Papp Klaudia triplájával fordítottunk, s a negyed végén ezúttal már mi vezettünk hét ponttal.


Papp Klaudia (10) kiemelkedő egyéni teljesítménnyel járult hozzá csapatunk győzelméhez

A szünet semmit sem változtatott játékosaink lendületén, Nunn, Madár Eszter, Tóth Orsolya és Papp pontjaival tizenegy pontra növeltük az előnyünket, s végül kilenccel vártuk a hajrát.

Az utolsó játékrészt a vendégek kezdték jobban, két gyors kosárral, majd óriási csata alakult ki, hiszen mindössze öt pontra csökkent az előnyünk. A negyedik perc közepén Katrina Pardee triplája azonban láthatóan megnyugtatta csapatunkat, amerikai légiósunk újabb hármasa pedig még inkább. Madár Eszter dupláját megint Pardee sikeres távolija követte, s ezzel 14 pontosra nőtt az előnyünk (70-56), ami a folytatásban sem csökkent. Az utolsó perc alakult csak kicsit izgalmasabban, ám játékosaink jól bírták a feszült helyzetet és a tíz pont feletti előnyt csak némileg csökkenteni tudta a BEAC, ledolgozni már nem.

Madár Eszter 27-es VAL-értékével a mezőny legjobbjának bizonyult, őt Papp Klaudia (VAL 23) és Nunn (VAL 23) követte.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Ma minden statisztikai mutatóban jobbak voltunk ellenfelünknél, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Most volt látható igazán, hogy mennyire hiányzott a csapatból Katrina, az ő teljes visszailleszkedéséhez azonban még kell egy kis idő. Újra kell osztanunk a szerepeket és a játékosoknak is meg kell szokniuk, hogy a csapat egyik vezére ismét pályán van. Nem lehet panaszom a hozzáállásra és a játékra, mindenki hozzájárult a mai sikerhez. Fontos győzelmet arattunk, de egy még ennél is fontosabb időszak vár ránk, ezért kis pihenő után újra munkába kell állnunk.”

Madár Eszter, a Vasas Akadémia játékosa:

„Tudtuk, hogy egy rendkívül nehéz mérkőzés lesz a mai, ráadásul a Győr elleni találkozó miatt sem a pihenésre, sem a felkészülésre nem maradt sok időnk. Büszke vagyok a csapatra, hiszen mindenki a maximumot nyújtotta és abszolút megérdemelten nyertünk. Bízom benne, hogy az előttünk álló három mérkőzésen is sikeresek tudunk majd lenni.

Fotók: hunbasket

 


Hirdetések