Jenkei Dániel, 2023.01.24. | Röplabda

Igencsak kiélezetté vált a Nyíregyháza elleni MK-elődöntő első felvonása, de Török Katáék végül 3:1-es győzelmet arattak, így jó pozícióból várhatják a visszavágót.

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FATUM-NYÍREGYHÁZA-VASAS ÓBUDA 1:3 (23, -24, -18, -26)

Nyíregyháza, 150 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Halász E.

Nyíregyháza: Cicic 6, Leban 20, Lászlop 5, Jurdza 16, Belova 16, Cepni 7. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Tomás Varga

Vasas: Török, Papp O. 7, Bannister 15, Fricova 20, Abdulazimova 16, Skrypak. Csere: Juhár (liberó), Fábián 2, Boyko 17, Vezsenyi, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Nem a szokott helyszínen, a Continental Arénában, hanem egy kisebb csarnokban fogadta a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén a Nyíregyháza a mieinket.

Valószínűleg nincs összefüggés, de az első szettet hozták is a hazaiak, hogy aztán heroikus küzdelemben a Vasas nyerje a maradék hármat, ezúttal elsősorban küzdőszellemből jelesre vizsgázva.

Az előny így jelentős, de már csak a kedden látottak miatt sem szabad lefutottnak venni a visszavágót. Kell még dolgozni a kupadöntőért bőven.


Giannis Athanasopoulos vezetőedző a Vasas Óbuda honlapjának:

- A Nyíregyháza remekül szervált, ezzel alaposan megnehezítette a dolgunkat, mert nem tudtuk a szokásos gyors játékunkat játszani. Mi ugyanakkor nem nyitottunk jól, nem vagyunk hozzászokva ehhez a kis teremhez, de dicséret illeti a csapatomat a győzelem miatt. Az elveszített első szett után sem törtünk meg, a másik háromban sikerült hátrányból fordítanunk, így nagyon fontos győzelmet arattunk.
 


Hirdetések