Gy. Szabó Csilla, 2022.11.02. | Kosárlabda

A vártnál nagyobb arányban nyert férfi együttesünk Jászberényben. Csapatunk határozott és pontos játékkal lepte meg a házigazdákat, akik hozzánk hasonlóan, a győzelem reményében léptek pályára ezen az igazi presztízsmeccsen.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 7. forduló.

Jászberényi KSE – Vasas Akadémia 62-84 (16-11, 16-30, 13-18, 17-25)

Jászberény: Mester (2), Csík (6), Velkey (3), Olasz (7), Meleg (5). Csere: Rosic (12/6), Kucsora (14/6), Homoki (6), Czirbus (7), Kovács.

Vasas: Moravcsik (6/3), Radics (13/3), Fekete (10/3), Kelemen (2), Andrássy (10). Csere: Marcikic (18/6), Farkas (16/12), Cseh (8), Dormán (1), Pleesz.


Igazi presztízsmérkőzés várt akadémistáinkra Jászberényben, hiszen eddig mindkét együttes négy győzelmet és két vereséget gyűjtött. Talán ennek is volt köszönhető, hogy igen idegesen kezdtek a csapatok, mindkét oldalon sok volt a hiba. Az első kosarat Andrássy Géza szerezte az első támadásból, Moravcsik Áron pontos passzát követően. A következő két kosár is az ő nevéhez fűződött, ekkor 6-6-ra állt a két csapat. A folytatásban azonban elhúztak a vendégek, hiába is védekeztünk keményen, s két perccel a negyed vége előtt már 16-7-re vezettek. Ekkor időt kért Stephen Arigbabu, aki vélhetően a legjobb tanácsokat adta, mert előbb Cseh Botond volt igen nehéz helyzetből eredményes, majd Marcikic Leon talált be. Az így kialakult öt pontos hátrány pedig nem tűnt túl veszélyesnek az első tíz percet követően.

A második játékrészt ugyan a házigazdák kezdték jobban, ám Farkas Attila és Marcikic pontos dobásainak köszönhetően a 12 percben már egyenlítettünk is, majd Radics Gerzson két villanását követően egyre magabiztosabb előnyhöz jutottunk. Jó védekezésünknek köszönhetően többször is labdát szereztünk, s ezeket a lerohanásokat többnyire sikeresen fejeztük be.

A félidőt követően egyre jobban kapkodott a Jászberény, akadémistáink pedig minden hibájukat könyörtelenül kihasználták. A 25. percben, Radics duplájával már 11 ponttal vezettünk, s mivel a vendégek védekezése átjáróházzá vált, a kosár alatt ugyanolyan eredményesek voltunk, mint távolról. A harmadik negyed egyetlen rossz pillanata számunkra az volt, amikor a játékrész lefújása előtt kevesebb mint negyven másodperccel az addig remekül játszó Farkas Attila rosszul lépett és csak segítséggel, sántikálva tudta elhagyni a pályát.

Az utolsó negyedet Marcikic Leon duplája, majd triplája indította s ezzel tizenkilenc pontosra nőtt az előnyünk. A jászberényieknek ekkor már szinte semmi sem sikerült, s láthatóan összezavarodtak. Akadémistáink nagy tempót diktáltak, keményen védekeztek és pontosan támadtak. A húsz pontos bűvös határt először Fekete Viktor dupláját követően léptük át 78-57-es állásnál. Az i-re végül a nagyszerűen játszó Farkas Attila tehette fel a pontot, két büntetőjével. Ez pedig azt is bizonyította, hogy sérülése nem volt annyira súlyos, mint amilyennek az első pillanatban látszott.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia megbízott vezetőedzője:

„Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez. Rosszul kezdtünk, a második negyedben azonban sikerült megtalálni a saját játékunkat és ezzel visszatértünk a meccsbe. Játékosaim pontosan követték a taktikánkat. Sok sikert kívánok a Jászberény csapatának a szezon hátralévő részében.”

Fotók:hunbasket


Hirdetések